Per-Inge Lidén

Fin segling i hårt väder

Igår seglade jag till Östra Söön utanför Karlstad. Det var friska vindare och rätt höga vågor ute på Sätterholmsfjärden. Tre timmar tog det för min gamla Cecilia, en Monark 540 från 1973, att ta sig från Kannikenäset till denna vackra ögrupp. På vägen dit såg vi kanske tre andra båtar. Det är inte trångt i Karlstads skärgård.  Gick försiktigt in mot den gamla bryggan och lyckades ankra i lä för den kraftiga vinden lycklig över att min båt bara sticker 95 cm ner i vattnet. Djupet var 1.05. Väl iland fann jag en grillplats med huggen ved, en soptunna och en fin karta som berättade om fågellivet på ön.

Norra Vänerskärgården är fantastiskt vacker. Här finns ögrupper, vikar och öppet hav och lugna vatten man kan välja alltefter behag. Man behöver inte vara båtägare heller. Numera har vi skapat tre båtlinjer som täcker hela området – från Kristinehamn till Borgvik. Låt oss ta vara på att Karlstad och Värmland ligger vid Vänern.


Senaste inläggen.
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop