Per-Inge Lidén

Sex mot ersättning

Politiken i Karlstad har dragit igång ett arbete med en handlingsplan och åtgärder mot prostitution, eller som våra utredare hellre säger ”sex mot ersättning”. Vi håller ihop arbetet på socialförvaltningen. Idag fick vi en dragning om hur långt man kommit. Sex mot ersättning sker via digitala kontaktannonser, på hotell och i andra sammanhang här i stan. De som säljer kan vara allt från människor utsatta för människohandel, till drogberoende personer eller människor som behöver extra inkomst. Ersättning kan vara i form av allt från pengar till kläder, boende eller narkotika. De som köper kommer ur alla samhällsklasser. Vi har ett stort arbete framför oss. Att ändra värderingar, att arbeta med riskgrupper, att ingripa, på olika sätt arbeta med de som säljer samt lagföra och förändra beteende hos de som köper. Vi är övertygade. Prostitution och sex mot betalning ska vi bekämpa här i Karlstad.  Sexualitet är nämligen något fint.


Senaste inläggen.
Antwerpen 19 Maj
Match 2 job 17 Maj
Cykelns dag 12 Maj
Europa 08 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop