Per-Inge Lidén

En dag med Peter Eriksson

Varit med digitaliserings och bostadsministern Peter Eriksson till Bergs mekaniska i Södra Rådom, utanför Molkom idag. Dom har just dragit in fiber i samarbete med vårt kommunala bolag el- och stadsnät. Vilket företag dom driver där utanför Molkom! Vi mötte bröderna Morgan och Per-Inge som driver ett högteknologiskt företag med ett trettiotal anställda. Med digital tekniksupport direktuppkopplad från Baskien och digitala kund- och konstruktionsrelationer över världen. Man blir imponerad. Det här visar vad viktigt det är med fiberutbyggnad på landsbygden. Vi hoppas bli klara med fiber till alla till 2020 i vår kommun. För oss är det viktigt med ett samhällsägt fibernät där alla aktörer sen inbjuds att utföra sina tjänster. Det blir rättvisare då. och lika konkurrensvillkor för alla. Viktigt för oss med ministerbesök. Och dessutom är han väldigt trevlig den där ministern.


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop