Per-Inge Lidén

Mårbackapelargoner

Gick en tur till Hagahallen i det vackra vädret och köpte en mårbackapelargon. Satte den  i fönstret på mitt arbetsrum. Dom är fina. Pelargonerna. Det är skönt att ha gröna växter omkring mig när jag jobbar tycker jag. Luften känns bättre. Eller om det är atmosfären. Vi är väl på något sätt gjorda för att leva nära naturen kanske. Pelargoner påminner lite om min barndom också. Alla mammor hade pelargoner som dom tog skott av, planterade, ansade och lät vila på något svalt ställe på vintern….

Det lär finnas 250 sorters pelargoner och  de kommer ursprungligen från södra delarna av Afrika har jag läst. Blev populära i svenska herrgårdar på 1700-talet och spred sig sen till oss andra.

Och Mårbackaperlargonen. Den är finast tycker jag. Det är nåt milt och samtidigt majestätiskt över färgen och ståtligheten.


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop