Per-Inge Lidén

Att segla på Vänern

Igår la jag i segelbåten. Så nu är det sommar. Det där med att lägga i båt är rätt trevligt. På Kannikeäset lägger vi i 12 båtar i taget. Och alla hjälps åt. Det blir en förmiddag när vi drar vagnar, kommenterar båtliv och snackar lite allmänt. Fast jag måste erkänna att jag alltid är nervös när båten dinglar några meter upp i luften. Eftersom jag har en av de mindre båtarna kunde jag sätta på masten direkt med hjälp av ett par söner och båtkompisen Bo. En håller i masten och resten sätter fast den. En fördel med att ha en liten båt.

Så nu ska här seglas. Vänerskärgården är förunderligt vacker. Där finns öar i mängder, vackra vikar att ankra i och allt blått vatten däremellan. Jag är så glad att det numera även går linjelagda passagerarbåtar från Karlstad till både Kristinehamn och Borgvik så även alla utan båt kan komma ut på den vackra Vänern. Passa på att ta vara på Vänerns skönhet i sommar.


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop