Per-Inge Lidén

Unga utan hopp

Idag är det två år sedan vi startade vårt stora projekt ” Värmlands framtid”. En grupp ungdomar i Värmland hängde inte med in i vuxenlivet helt enkelt. De mådde dåligt, skolkade från skolan, vände på dygnet – och fick heller inga jobb. Tillsammans ville vi i värmlandskommunerna att avsätta personal och resurser för att leta upp, motivera och hjälpa de här ungdomarna ut på banan. Och projektet har gått bra. Våra medarbetare arbetar på i det tysta. Förra veckan fick några av oss tillfälle att träffa fyra unga tjejer som blivit indragna i projektet – och som fått sina liv förändrade. Det är en lång resa, de måste göra det själva . men det är viktigt att vi i vuxenvärlden ser dem och hjälper till.

Unga människor är känsliga. Att inte känna sig tillräcklig – vare sig i skolan eller på arbetsmarknaden – leder lätt till att man snabbt ger upp allt. Då blir man lätt offer för grupperingar som vill dra in en i kriminella nätverk med möjlighet till droger, status och positioner. Vi vuxna har ett ansvar att se till att det inte blir så.

Och såhär på Europadagen den 9 maj känns det bra att få berätta att EU har varit med och givit ett stort ekonomiskt stöd till projektet genom sin socialfond.

Senaste inläggen.
Elbilar 11 Maj
Desktop