Per-Inge Lidén

Unga utan hopp

Idag är det två år sedan vi startade vårt stora projekt ” Värmlands framtid”. En grupp ungdomar i Värmland hängde inte med in i vuxenlivet helt enkelt. De mådde dåligt, skolkade från skolan, vände på dygnet – och fick heller inga jobb. Tillsammans ville vi i värmlandskommunerna att avsätta personal och resurser för att leta upp, motivera och hjälpa de här ungdomarna ut på banan. Och projektet har gått bra. Våra medarbetare arbetar på i det tysta. Förra veckan fick några av oss tillfälle att träffa fyra unga tjejer som blivit indragna i projektet – och som fått sina liv förändrade. Det är en lång resa, de måste göra det själva . men det är viktigt att vi i vuxenvärlden ser dem och hjälper till.

Unga människor är känsliga. Att inte känna sig tillräcklig – vare sig i skolan eller på arbetsmarknaden – leder lätt till att man snabbt ger upp allt. Då blir man lätt offer för grupperingar som vill dra in en i kriminella nätverk med möjlighet till droger, status och positioner. Vi vuxna har ett ansvar att se till att det inte blir så.

Och såhär på Europadagen den 9 maj känns det bra att få berätta att EU har varit med och givit ett stort ekonomiskt stöd till projektet genom sin socialfond.

Senaste inläggen.
Knark 24 Apr
Bloggat på nwt.se.
Desktop