Per-Inge Lidén

Ett öppnare Kronoparken

Jag tror det var fyra år sedan jag var med och symboliskt lämnade över en nyckel till Fröding Arena till studieförbunden här i Karlstad. Vi ville dra in dem på ett tydligt sätt i arbetet med att göra Kronoparken till en än bättre stadsdel. Vi trodde på studieförbunden som aktörer och vårt krav var att de skulle jobba tillsammans. Ett rätt unikt projekt i Sverige.

Idag bjöd studieförbunden in oss för att berätta om sitt arbete. Om sommarens konstsatsning i Kronoparkens centrum, om nystartad korpidrottsförening, om fritidsbanken, sommarskola för ungdomar och arbetet med att göra Fröding arena till en mötesplats med café och aktiviteter.

Ett viktigt arbete. Nu hoppas vi att fler föreningar på Kronoparken dras in i arbetet och upplever sig som en del av det. Ett öppnare Kronoparken är en del av ett öppnare Karlstad tror jag.


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop