Per-Inge Lidén

Bästa fairtrade city

Karlstad har utnämnts till bästa fairtrade-city-kommun för år 2016. Jag är så glad. Frågan om rättvis handel är så viktig. Det gör att  odlare och producenter i tredje världen kan leva ett bra liv med skolgång åt barnen, mat på bordet och framtidshopp. Det här har engagerat mig hela livet.  På Solbergaskolan i Arvika gjorde vi i en skolgrupp utställningar om rättvisefrågor och solidaritet med producenter i tredje världen. I de kyrkor jag jobbat i har vi sålt rättvisemärkta produkter. Här i Karlstad har vi arbetat hårt med de här frågorna under många år.

Det fina är att det finns ett så brett engagemang. Näringsliv, föreningar, kommunen och naturligtvis alla konsumenter har jobbat ihop för att rättvis handel ska få genomslag. Den 13 maj är det World fairtrade-dagen. Då delas priset ut.

Nu gäller det att arbeta vidare. Alla människor på planeten behöver bra livsvillkor. Att åstadkomma det är möjligt.  Vi kan vara med och bidra.


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop