Per-Inge Lidén

Politikerglädje

Så här på påskdagen är man ju lite glad och uppspelt. Naturligtvis. Sitter och funderar över vad som är det bästa som hänt i karlstadspolitiken på senare tid. För mig är det en sak som glidit lite snabbt förbi i media. Som är större än vi tänker på. Den nya satsningen på snabbspåret i kollektivtrafiken. Vi ska få en elektrisk busslinje som så småningom ska gå från universitetet till sjukhuset via Rud och centrum. Tänk spårvagn – fast på gummihjul. I veckan tog vi beslut om hur linjesträckningen ska vara.  Nya hållplatser, signalprioritering, delvis egen väg, snygga bussar. Staten satsar 70 miljoner. Vi i kommunen ungefär lika mycket. Det kommer att förändra resemönstret i hela stan. Vi kommer att få en av landets modernaste trafiklösningar. Det här har vi planerat för och jobbat med i flera år. Som miljöpartiskt känner jag mig lycklig, glad och stolt. Det lönar sig att arbeta med politiskt arbete. Känner jag tydligt.

Senaste inläggen.
Kina 19 Feb
Desktop