Per-Inge Lidén

Politikerglädje

Så här på påskdagen är man ju lite glad och uppspelt. Naturligtvis. Sitter och funderar över vad som är det bästa som hänt i karlstadspolitiken på senare tid. För mig är det en sak som glidit lite snabbt förbi i media. Som är större än vi tänker på. Den nya satsningen på snabbspåret i kollektivtrafiken. Vi ska få en elektrisk busslinje som så småningom ska gå från universitetet till sjukhuset via Rud och centrum. Tänk spårvagn – fast på gummihjul. I veckan tog vi beslut om hur linjesträckningen ska vara.  Nya hållplatser, signalprioritering, delvis egen väg, snygga bussar. Staten satsar 70 miljoner. Vi i kommunen ungefär lika mycket. Det kommer att förändra resemönstret i hela stan. Vi kommer att få en av landets modernaste trafiklösningar. Det här har vi planerat för och jobbat med i flera år. Som miljöpartiskt känner jag mig lycklig, glad och stolt. Det lönar sig att arbeta med politiskt arbete. Känner jag tydligt.

Senaste inläggen.
Påsk 27 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop