Per-Inge Lidén

Bordtennis

Var på para-SM i bordtennis i helgen. Hölls i Sundsta sporthall tillsammans med en stor ungdomsturnéring och ett veteranmästerskap. Fantastiskt. 1400 matcher. 48 pingisbord. Och en massa klasser beroende på hur stort funktionshinder spelarna har. Följde en finalmatch mellan två spelare i rullstol. Man fattar inte hur man kan manövrera boll, racket och en stol så snabbt och skickligt. Ett så här stort arrangemang kräver en välorganiserad klubb. Det har vi här i stan.

Det är nåt med bordtennis. Jag minns själv när jag var grabb. Det fanns ett pingisbord i SMU-våningen i Skattkärrs missionskyrka. Där spelade vi säkert två timmar tre kvällar i veckan. Vi slet, blev svettiga och så känslan när flytet kom i några bollar. Det var Tillman, Strand, Edström och vad dom nu allt hette…..  Minns den euforiska känslan när man i sällsynta ögonblick nästan blev ett med bollen och allt runtom försvann. På nåt sätt som är svårt att förklara.

Pingis är en världssport idag. Rötter i Indien säger en del.  Utvecklades i Storbritannien. Regler från 1875 och plastboll som uppfanns 1892. En idrott med djup förankring i den svenska folksjälen och en svensk elit som står upp mot Kina där det finns miljoner licensierade spelare.

Heja Karlstad bordtennisklubb!

Senaste inläggen.
Påsk 27 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop