Peter Kullgren (KD)

Splittra inte barnfamiljer!

Idag har riksdagen fattat beslut om en betydligt tuffare flyktingpolitik. Ett beslut som kommer att slå hårt mot många, inte minst familjer på flykt, där en återförening blir mycket svårare.

Kristdemokraterna var först ut med att revidera flyktingpolitiken. Redan under Göran Hägglund presenterades en rad förslag, bland annat om att tillfälliga uppehållstillstånd under de tre första åren skulle vara norm. Då anklagades vi för att fiska i grumliga vatten. Saken är den att hade våra förslag antagits i det läget hade man sannolikt inte behövt göra de drastiska förändringar som nu sker. Samtidigt inser jag att det är nödvändigt med förändringar. Situationen som den såg ut i höstas var inte hållbar.

Men vi får aldrig glömma att det är människor av kött och blod det handlar om, människor som söker en fristad undan krig och förföljelser. Framförallt har jag problem med de delar i beslutet som gör det mycket svårt för barnfamiljer att återförenas. Kristdemokraterna driver i andra sammanhang att barn har rätt till sina föräldrar. Detta måste självklart även gälla här. Jag kan själv sätta mig in i en situation där min familj hade splittrats och jag inte skulle ha rätt att få ta hit min sexårige son. Mitt hjärta skulle gå sönder.

— Det är bättre att de människor som kommit till Sverige, fokuserar på att så fort som möjligt etablera sig på arbetsmarknaden och i samhället, istället för att oroa sig för sina anhöriga, sa Aron Modig (KD) i den migrationspolitiska debatten inför beslutet och jag kan bara hålla med.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop