Peter Kullgren (KD)

Kampen om posten som förmynderiminister hårdnar

Liberalerna on Twitter

Liberalerna om Erik Ullenhags (L) uttalande i Aktuellt angående Wikström och förmynderi

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) tar nu upp kampen med folkhälsominister Gabriel Wikström (S) om titeln som regeringens förmynderiminister. Medan Wikström genom allahanda relegeringar och skatter vill förmå oss medborgare som inte förstår vårt eget bästa att bli hälsosammare (ja, till och med Liberalerna beskyller honom för förmynderi och då har det onekligen gått lång) så är det socialförsäkringssystemen som är Strandhälls främsta redskap för att få oss att agera som tant staten vill.

Nyligen har regeringen med stöd av Liberalerna drivit igenom att ytterligare en månad i föräldraförsäkringen ska kvoteras. Nu är det vem som ska stanna hemma från arbetet när barnen är sjuka som Strandhäll överväger att reglera. Uppenbarligen är förtroendet för att familjerna själva skall kunna planera sin vardag mycket lågt hos ministern. Därtill verkar förståelsen för att olika familjers situation ser olika ut totalt saknas. I min värld ska vi låta människor själva få bestämma om sin egen vardag så långt som möjligt. En uppfattning som uppenbarligen inte delas av alla. Ska bli intressant att se hur Liberalerna ställer sig i frågan.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop