Agneta Karlsson, ägare och vd för Hårcenter på Bergviks köpcenter. Intervju 1

 

Agneta Karlsson, ägare och vd till Hårcenter på Bergviks köpcenter

Jag har träffat Agneta Karlsson, ägare och vd för Hårcenter på Bergviks köpcenter. Agneta kommer att berätta om vad som är viktigt att tänka på som ledare.

 

Vilken bransch tillhör ni? Frisör

Hur många anställda har du? 10 stycken anställda för tillfället. Har tidigare haft 20 anställda då jag hade flera olika verksamheter.

Lite fakta om Agneta; Hon är 48 år, äger och driver Hårcenter sedan 12 år tillbaka. Har under en 12 års period haft 4 hårsalonger. En grossistverksamhet för hårvårdsprodukter samt en skönhetssalong. Idag driver hon Hårcenter på Bergviks köpcenter.

 

Vad gör ni för att skapa trivsel?

 Vi gör saker tillsammans för att stärka teamkänslan. Vi reser, går på kurser samt går ut och äter tillsammans. Varje fredag har vi gemensam fika med något gott till kaffet.

Hur motiverar ni personalen?

De anställda får vara med och påverka företagets utveckling. Personalen får själva bestämma sina arbetstider så långt det är möjligt. Problem som uppstår diskuterar vi gemensamt hur vi ska lösa. Personalen får i förväg lämna in förslag på hur vi kan lösa problemen. På månadsmötet tar vi sedan en gemensam diskussion om vilket av förslagen som passar oss bäst. Andra ämnen som vi gemensamt diskuterar är utformning av broschyrer och vilka produkter som skall tas in i sortimentet.

 

Ni kommer att få följa Agnetas intervju under fyra dagar. Det här är del ¼

Läs fortsättningen av intervjun i morgon.

Kategori: Intervjuer