Det var länge sedan jag spelade ett fullfjädrat FPS-spel (First-person shooter). Det senaste jag riktigt tog mig an var nog... Destiny? Det släpptes i september 2014. Sedan dess har jag struntat i Battlefield 1, Star Wars Battlefront och... ja, allt. Jag har spelat andra saker. Stora rollspel och små indietitlar. Suget efter ett FPS inte har funnits där för mig helt enkelt. Inte alls.

Men! Far Cry 5 visades upp häromdagen och ska tydligen utspela sig i den amerikanska södern(!), i nutid(!). Redan där är jag såld. Det innebär att det kommer bjudas på nutida open world-action, ruskig högerextremism och otäck hillbilly-rasism. Och massa country-musik förstås.

alt

alt Far Cry 5 ser ut att ha inspirerats en hel del av Grand Theft Auto V.

Det är något med den stereotypiska bilden av den djupt republikanska södern som skrämmer mig. Inskränktheten. Laglösheten. Far Cry 5 är ett TV-spel, förstås. Det är inte en flygbiljett, men jag ser faktiskt fram emot att resa till Ubisofts version av ett otäckt USA och panga bovar till höger och vänster, och det trodde jag inte. Jag hade snarare gissat på ytterligare ett Far Cry i tropisk djungelmiljö.

Trailern (ganska otäck) kan du se här.