Jag är lite extra glad den här veckan. Spelnörden i mig myser, visslar, nynnar och går på långa promenader längs skogsbrynet, för på torsdag visas den upp in all its glory: Nintendo Switch.

Jag har inte varit såhär taggad på ny hårdvara från Nintendo sedan Nintendo Gamecube. Eller, vad fan, nu säger jag det bara: jag har inte varit såhär sugen på någon hårdvara sedan Nintendo Gamecube.

Det är stora ord, men vad ska man annars känna som inbiten Nintendo-fanatiker när den första konsolen på tre hela konsolgenerationer äntligen ser genuint lovande (och gimmick-fri) ut?

Här är mina förhoppningar på torsdagens presentation:

  • Super Mario blir en release-titel

Det pratas om att ett nytt, hittills inte utannonserat Super Mario ska bli en av release-titlarna som släpps tillsammans med Nintendo Switch i mars. Min gissning är att det stämmer och att Nintendo helt enkelt valt att inte säga något - för att inte konkurrera med sig själva i och med släppet av Super Mario Run (som inte är ett dåligt spel) tidigare i vintras. Jag vet inte vad jag hoppas på riktigt, annat än ett totalt gimmick-fritt Super Mario-spel som är fyllt med spelmässiga innovationer och känns lika matigt som Super Mario Galaxy gjorde till Wii.

  • Urstark hårdvara

Playstation 4 och Xbox One släpptes i november 2013. Det är över tre år sedan. Ändå ryktas det att Nintendo Switch är svagare, rent hårdvarumässigt, än Sonys respektive Microsofts stationära konkurrenter. Jag hoppas att det inte stämmer. Att Nintendo drämmer på med grafisk prestanda som gör att tredjepartsspel ser bäst ut och flyter allra bäst på Switch (förutom PC då såklart). Inte för att jag missunnar vare sig Sony eller Microsoft, utan för att det där prestandamässiga tävlingsmomentet hjälper konsolbranschen att utvecklas.

  • Rimlig prissättning

Jag hoppas och tror att Nintendo Switch-prislappen hamnar på drygt 2999 kronor och sträcker sig upp till omkring 3999 - 4499 kronor för den som också vill ha pro-handkontrollen, ett spel eller två och möjligtvis en annan färg än svart (standard).

  • Lika bra prestanda oavsett stationärt eller bärbart spelande

Nintendo Switchs stora USP är det faktum att konsolen kan kopplas bort från TV:n och tas med på språng. Anonyma källor har berättat för Digital Foundry att konsolens GPU-prestanda ska sänkas med 40 % när den inte är inkopplad i TV:n, vilket låter som upplagt för katastrof. Jag hoppas att det inte stämmer men tror att det faktiskt gör det. Jag tror också att Nintendo har en lösning på detta. Att den bärbara skärmen bara spelar upp i 720p, till exempel, vilket inte är hela världen på en så pass liten skärm.

  • Bra batteritid

Det är inte orimligt att anta att en stationär konsol som goes bärbar drar mycket ström. Jag hoppas att batterierna åtminstone fixar sju timmars kontinuerligt spelande innan det är dags att ladda. Annat vore helt värdelöst i långkörartitlar som The Elder Scrolls V: Skyrim och det efterlängtade nya The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  • Gamecube till Virtual Console

Det ryktas att Nintendo Gamecube-biblioteket ska ta sig in i den digitala retrobutiken Virtual Console i och med Nintendo Switch. I så fall kommer jag att köpa Super Mario Sunshine, F-Zero GX, Pikmin, Luigi's Mansion och Paper Mario: The Thousand-Year Door. Jag hoppas också att vi kommer att få behålla våra redan inköpta Virtual Console-spel den här gången. Så var inte fallet när Nintendo Wii byttes ut mot Wii U, vilket ju är supersnålt/svinigt gjort av Nintendo.

  • Ett härligt första år fullt av lanseringar

Mer än något annat just nu behöver Nintendo visa fansen att man fortfarande bryr sig om spelarna. Vi behöver ett bra första år. Jag ser gärna ett nytt Donkey Kong Country, F-Zero, Mario Kart, Zelda, Super Mario, Kirby och en lång rad tredjepartstitlar (som inte skalats ned eller släpps senare till Nintendos konsol) redan under det första året.

Det är mina förhoppningar! På torsdag vet vi med säkerhet.