Årets största spelmässa, E3 i Los Angeles, är mindre än en vecka bort. Det innebär att vi snart vet betydligt mer om vad vi kommer att spela under de närmaste två åren. Nintendo, Sony, Microsoft, Ubisoft, EA och övriga giganter lär som vanligt ha massor att visa upp, men innan vi står med facit i hand tänkte jag att det vore roligt att få drömma lite. Det här är mitt dröm-E3.

  • From Software utannonserar Bloodborne II. Troligt? Tja, From Software har någonting under utveckling just nu och vi vet att detta någonting är ett actionrollspel, så... Jag skulle inte bli förvånad om Bloodborne II utannonseras i form av en kort trailer. Jag gissar i så fall på en release i maj 2019. Det skulle vara ganska perfekt för mig. Då kanske jag äntligen hinner spela ut Zelda: Breath of the Wild medan jag väntar.

  • Mer indie till Nintendo Switch. Jag älskar min Nintendo Switch. Det är den konsol jag spelar helst och mest på just nu. Inget annat format kommer i närheten av samma lätta, blixtsnabba tillgänglighet, vilket såklart inte är så konstigt när hela grejen är att man kan ta med sig enheten och spela precis var man vill. Jag hoppas att Nintendo utannonserar samarbeten med massor och åter massor av indie-utvecklare. Kanske i form av en ny tjänst som gör det enklare att ta sig in på plattformen.

  • Nytt Castlevania eller Metroid i 2D. Eller bokstavligen Metroidvania. Det är inte så noga. Jag vet bara att jag saknar genren. Det finns förstås gott om finfina indietitlar att välja mellan, men visst vore det kul med ett rejält påkostat exploration-lir från Nintendo?

  • The Elder Scrolls VI. Överst på hela önskelistan står den sjätte delen i Elder Scrolls-serien, för min del. Glöm The Elder Scrolls Online och ge mig ett singleplayer-rollspel som skapar samma svallvågor över världen som Skyrim gjorde när det släpptes i november 2011. Det här kommer förmodligen inte hända, dock. Inte när man nyss släppt en uppföljare till onlinerollspelet och inte medan vi fortfarande väntar på Skyrim-releasen till Switch. Kanske nästa år, men drömma går ju!

  • Uppföljaren till Rayman Legends. Jag minns när jag spelade Rayman Origins för första gången. Jag trodde inte mina ögon. Det var så snortight på alla punkter. Det här, tänkte jag, är en värdig utmanare till Super Mario. Sen kom Rayman Legends och puttade bort alla tvivel. Rayman är bättre än Mario på 2D-plattformande. Det är åtminstone roligare, och nu när jag har köpt Rayman Legends till precis alla format som går skulle jag äntligen vilja se en uppföljare. Hoppas, hoppas, hoppas...

Så! Det var topparna på mitt dröm-E3. Nästa vecka vet vi...