Julen är över och nyårshysterin lägger sig om några dagar. Sedan får vi äntligen andas ut ända fram till våren, då påsk och valborg stressar upp oss igen.

Tro nu inte att jag suttit och surat under storhelgen likt nutidens Grinchen. Jag hade en jättefin jul precis som jag brukar ha (även om den var lite annorlunda). Men jag gillar ändå inte konceptet. Allt blir bara så stort och hetsigt. Folk stressar över att hinna slappna av och ha det mysigt vilket i sig är himla motsägelsefullt. Det pratas och kacklas om vad som ska ätas, var man ska vara, vem som gör vad, o.s.v.

Sen har vi julklapparna. Jag tycker i och för sig att det är orimligt roligt att slå in paket och göra något personligt av det. Men jag förstår verkligen inte poängen med att köpa för köpandets skull. Alltså när man inte hittar något som passar en person utan det istället slutar med att man står i kassakön med någon tråkig kaffekopp som personen i fråga inte ens behöver. Man börjar räkna på priser för att se så att man inte köpt något dyrare till någon speciell och håller koll på antalet så att vissa inte få färre. Det är alldeles för materiellt för min smak.