2015 års bästa spel stavades The Witcher 3: Wild Hunt, enligt mig. Jag älskade det innerligt. Faktum är att det är det spel jag har spelat allra mest även under 2016, med ganska god marginal. Jag kan inte nog rekommendera det - om du av någon anledning har missat det.

2016 har varit svårare. Jag har missat att spela många av nyckeltitlarna som Overwatch, Dishonored 2, The Last Guardian, Firewatch, The Witness, Doom, Battlefield 1, Final Fantasy XV och Titanfall 2. Jag har helt enkelt inte hunnit och har dessutom varit ganska trött på actionspel sedan jag spelade mig mätt på Destiny, och om det är något som 2016 som spelår har varit så är det ju just actionpackat.

Jag kan därför inte uttala mig om vilket som är 2016 års bästa spel.

Men! Av de spel jag själv hunnit med ligger Uncharted 4: A Thief's End, Dark Souls III, Inside och Stardew Valley i topp. Fyra underbara spel som förgyllt mitt 2016, var och ett på sitt sätt. En snorsnygg actionrökare i bästa Indiana Jones-anda, en ljuvligt svinsvår avslutning på en av mina absoluta favoritspelserier, en dansk, otäck indie-pärla och en hyllning till Harvest Moon som lyckas med konststycket att vara bättre än sin själsliga föregångare - trots att Stardew Valley utvecklats från ax till limpa av en enda person.

För mig är det omöjligt att välja ett av de spelen och säga att det är bättre än dem andra. Hur jämför man ens det mörka, dystopiska fantasy-spelet Dark Souls III med en retronostalgisk bondesimulator och avgör vilket som är bäst? Bäst på vadå?

Så, där har du det. Därför blir det inget "Årets spel" den här gången.