Johannas hundtankar

Att anpassa friseringen …

… efter hunden, det är något jag som hundfrisör prioriterar när jag jobbar med mina fyrbenta kunder.

När jag har besök av en valp gör jag på ett sätt. När jag jobbar med en gammal, sjuk eller arg hund gör jag på ett annat.

Vissa hundar orkar inte med en hel tvåtimmarsbehandling, antingen av fysiska anledningar, eller av psykiska.

Det händer rätt ofta att hundar får självtorka efter badet, eller helt enkelt får hoppa över badet helt, för att dom inte ska bli helt slutkörda efter behandlingen. Ibland får någon gå hem med nån liten pälstofs kvar på fötterna då noggrannhet inte alltid är möjligt med hundar som inte orkar eller vill.

Många vovvar protesterar mot hanteringen för att dom har ont någonstans och då är det extra viktigt att hantera dom med varsamhet och bara göra det nödvändigaste på trimmet. Naturligtvis gör man alltid så gott man kan som frisör och det är i princip aldrig så att hundarna går hem ”ofärdiga” då man genom åren har utvecklat diverse tekniker för att kunna hantera sprattliga fyrbeningar.

Men ibland måste man ändra sin bild av den perfekta frisyren och istället göra det mest praktiska. Det samma gäller med överpälsade, varma eller toviga vovvar. Ibland får man strunta i hur det ”ska vara” och istället göra det som faktiskt är bäst för hunden!

Ha en härlig nationaldag och simma lugnt i sommarvärmen! / Johanna


Bloggat på nwt.se.
Desktop