Johannas hundtankar

Oj vad tiden går fort!

Nu var det längesedan sist! Det har varit en händelserik vår, både trevligt och ledsamt, och som vanligt blir det mest tid för jobb och de egna djuren. Det är högtryck på trimmet och fullt av såna här …

fluff

… godingar. Vi har just nu mellan 8 och 10 veckors väntetid för klipp och trim så boka genast om ni vill ha tid under sommaren. Jag är ju oftast själv på trimmet men ibland kommer Linda och hoppar in extra. Och då har hon naturligtvis med sig sin egen praktikant …

hugo

… som förgyller dagarna för alla oss på KHC med sitt solskenshumör och glada skratt.

Kurserna är i full gång, valpkurs, LösHund-kurs och senaste nyheten SKS-kurs, en störningstränings- och koncentrationskurs för både vardagsmoment och tävlingsträning.

I slutet av mars var det tyvärr dags för tre att bli två. Min gamla tant Vinga fick sluta sina dagar och lämnade ett stort tomrum efter sig. Fjorton och ett halvt år fick jag dela med henne och som väntat var slutet det absolut svåraste jag har varit med om, trots att jag ägt många hundar och gått igenom proceduren många gånger tidigare. Älskade, knasiga, vackra, fantastiska hund. Alltid saknad och aldrig glömd!

wpid-received_10205416468750940.jpeg

Ösa och Selma ligger just nu lågt på tränings- och tävlingsfronten. Vi får försöka komma igång med motivation och satsning nu när vädret är på bättre humör. Förhoppningsvis blir det möjlighet till lite härlig utomhusträning med Team Karlstad nu under försommaren. Jag har en del tävlingar inbokade men då främst för att döma och sitta med domarelever och aspiranter. Det egna tävlandet får helt enkelt vänta lite till.

Håll tummarna för att inläggen här i bloggen kommer lite tätare framöver.

Ha det gott! / Johanna


Bloggat på nwt.se.
Desktop