Johannas hundtankar

Habo!

Även den här helgen har vi varit på resande fot, jag och vovvarna. I fredags, direkt efter jobbet, åkte jag, Anita och fem hundar ner till Habo brukshundsklubb, med Anitas lilla husvagn på släp. Efter en lite orolig natt (det märks verkligen att mina hundar bor på landet) så var det på lördagsmorgonen dags för freestyle- och heelworktävling. 

Tävlingen var upplagd på två freestylestarter och en heelworkstart. Först ut var Selma i Fs III. Hon gjorde förvånansvärt bra ifrån sig och höjde sitt snitt med ca 5 poäng! Duktig liten terrier!

Sedan var det Ösets tur, i HTM I, och hon var alldeles strålande duktig med fina positioner och bra fokus. Men tyvärr räckte inte poängen till uppflyttning den här gången heller!?? Jättetråkigt! Får se om vi orkar fortsätta med heelworken eller om vi ska ägna oss åt freestyle istället?

Nåväl, terriern hade en start kvar i Fs III. Precis när vi skulle in tittade solen fram och det blev stekhett, men lilla blå jobbade på och fixade ytterligare någon pluspoäng. Att vara nakenfis är grejen, hälsar Selma 😉

Nu har vi några välförtjänta semesterdagar framför oss, men till helgen blir det en liten tripp till Köping och den internationella SKK-utställningen.

Ha det gott! / Johanna

image

Bloggat på nwt.se.
Desktop