Johannas hundtankar

Vårvädret …

image

… är ju inte helt stabilt så emellanåt blir det träning under tak. Tur att det finns parkeringshus! Igår kväll blev det freestyle med halva Team Karlstad och det var välbehövligt. En vecka kvar till tävling och jag vet ju av erfarenhet att det funkar dåligt att vila sig i form 😉

Nu blir det lite pyssel hemma men imorgon eftermiddag kör vi igen … med mjukare underlag, på dogorama! Perfekt helg med massor av träning.

Ha det gott! / Johanna

Underbar helg!

image

Haft en fantastiskt trevlig helg i Lerviks Hundhall där jag som shfk’s representant från styrelsen har fått vara med och kika på Svenska Landslagets träning inför VM i Moskva. Makalöst duktiga och kreativa förare och jätteduktiga hundar och jag är som vanligt helt imponerad!

Har också blivit grundligt pussad på, både på näsan och i den, av gulliga mopsfröken Bumble 😍 En utmärkt helg helt enkelt!

image

Ha det gott! / Johanna

Skönt …

image

… med avslappnade kunder mellan varven 😊

/ Johanna

På kurs!

image

Den här helgen har vi tagit det väldigt lugnt. Men förra helgen, då var vi på freestylekurs för Frida Binette. Jag har gått flera kurser för Frida tidigare, inklusive min instruktörsutbildning, men det var längesen och på den tiden tävlade jag med Vinga. En hel del nytt blev det den här gången. Vi jobbade med nya och förbättrade tricks och kombinationer men det mest givande var ett pass problemlösning för Ösas koncentration. Och som väntat handlade det mest om mig och min otydlighet. Fick flera bra tips och ser fram emot trevlig träning under vår och sommar!

Nu ska jag klippa på en pudel! Ha det gott! / Johanna

Vårfin!

image

Som sagt, just nu vill många bli av med vinterjackorna. Igår hade vi besök av gulliga blandisen Lisa 💙

Efter kvällsjobb igår tog sig frissan en sovmorgon och idag blir det endast kloklippning och privatträning på schemat. Någon gång emellanåt är det viktigt att stanna upp och andas. Men imorgon och på fredag är det pälsvård som gäller igen 😊

Ha det gott! / Johanna

Tänka sig!

image

Den lilla aussien slog till och tog två cert på tävlingarna i helgen. Då hon hade ett cert sedan tidigare kan hon nu tituleras Svensk Freestylechampion.

Även terriern var duktig och gjorde två fina starter med laget Selexy! En himla bra helg helt enkelt!

Ha det gott! / Johanna

Till helgen …

image

… blir det tävling här i Karlstad. Freestyle och heelwork på dogorama med tre officiella starter i klass 3 plus en final med de som presterat allra bäst! Jag och Ösa ska starta på freestylen och förväntar oss naturligtvis att alla vi känner håller tummarna 😉 Selma ska också få göra ett par starter, tillsammans med laget Selexy.

Vill man komma och kika går det fint men lämna gärna egna, icke tävlande, vovvar hemma. Det kommer även att finnas ett gäng duktiga klass 1-ekipage på plats och det kommer bli ett riktigt party med härlig musik hela helgen!

Ha det gott! / Johanna

Vårfina!

image

I slutet av förra veckan gjorde vår extrafrissa Linda sitt sista pass innan sin barnledighet. Vi här på KHC önskar lycka till med allt och hoppas såklart att ledigheten inte varar alltför länge 😉

Eftersom jag nu blir ”ensam” på trimmet kommer väntetiden öka ytterligare och i samband med vårruschen kan det vara svårt att få tid för uppfräschning. Så, om vovven vill fixa vårfrisyren, ring i god tid och boka!

Nu ska vi njuta av solen en stund innan det är dags för nästa goding att kliva upp på bordet!

Ha det gott! / Johanna

Tips!

Helgen kommer att spenderas på tävlingar i Lerviks hundhall (mellan Karlskoga och Degerfors). Heelwork och freestyle är det som står på schemat. Jag kommer både tävla och döma och det ska bli jättekul att träffa alla glada freestylare igen! Så har ni vägarna förbi så kika in. Underhållning utlovas hela helgen!

Ha det gott! / Johanna

Broms tack!

Min morfar hade en teori om att jorden snurrade fortare och fortare. Nu förstår jag precis vad han menade. Ju äldre man blir desto snabbare går veckorna. Det blir liksom svårare att ”fånga dagen”.

Under förra veckan blev Vinga jättedålig. Hon var vinglig och förvirrad här hemma på morgonen. Hon ska ju fylla 14 år i augusti, en galen ålder för en flat, och när jag stuvade in henne i bilen var jag helt inställd på att få gå rätt in till veterinären och ta bort tanten. Men när vi kom in till jobbet så hoppade hon ur bilen och var precis som vanligt igen. Skönt såklart, men incidenten påminnde mig om hur skört livet är. Har extra koll på henne nu naturligtvis, men hoppas få ha kvar henne i alla fall ett litet tag till!

Förra helgen var jag och Ösa deltagare på Anitas helgkurs med tema fysträning för hunden. Vi tittade på hundarnas rörelseschema och vi klämde och kände igenom dom. Vi jobbade med övningar som stärker muskulatur, koordination och balans. Mycket intressant och spännande.

Igår morse klockan mittinatten styrde jag och My mot Kungsör för att tävla, döma och arrangera freestyletävling. Med oss hade vi någonslags urschlig bacill med snuva, feber och värk i kroppen. Väl på plats strök vi våra egna starter för att orka med dagen. Trist, men så kan det bli. Vid lunchtid var det dags för SHFK’s (Svenska Hundfreestyleklubbens) årsmöte. Jag har ju suttit i styrelsen som ledamot i två år. Igår fick jag äran att kliva upp på ordförandeposten, vilket såklart är både fantastiskt roligt och aningens spännande. Jag tackar så hemskt mycket för medlemmarnas förtroende och ser fram emot ett härligt nytt freestyleår!

image

Idag ligger jag och hundarna på soffan under en filt och försöker kurera mig från bacillerna! Förhoppningsvis är jag betydligt piggare imorgon 😊

Ha det gott! / Johanna

Senaste inläggen.
Skönt … 26 Apr
På kurs! 18 Apr
Vårfin! 06 Apr
Tänka sig! 21 Mar
Vårfina! 16 Mar
Tips! 04 Mar
Broms tack! 21 Feb
Desktop