Johannas hundtankar

Någon har vårkänslor!

11088233_850150925031335_575160189337002091_n

Glad påsk!

image

Förvandlingarnas tid …

-

image


… är här! Vinterkostymerna åker av …

image


… och fina, goa, hundar kommer fram!

image


Och även om raggigt är charmigt  …

image


… så tycker både ägare och hund att det här är mer bekvämt!

Ha det gott! / Johanna

Knaspottor!

-

image


Ikväll har Ösa demat lite inkallning på valpkursen. De andra två damerna har haft vilodag. När vi kom hem var det tydligen läge för lite lek … ända tills de upptäckte att det fanns mat på bordet. Ösa verkar tycka att allt är helt som det ska. Terriern är däremot inte helt nöjd med situationen. Som sagt … tur att de är snälla ;)

Ha det gott! / Johanna

Mina duttiga töser!

-

image


Tävlingar på hemmaplan under helgen. Selma gjorde en hyfsad start i FS3 plus två fina starter med laget Selexy. Ösa körde FS2 och klämde i med uppflytt och en fjärdeplats 💙💙

Nu tränar vi vidare! Ha det gott! / Johanna

Äntligen …

… börjar det vända! Hundfrissan har åkt på tidernas influensa och varit nere för räkning i över två veckor! Två tävlingar, med eget tävlande och domaruppdrag, har gått åt skogen. Och de egna hundarna har fått nöja sig med korta rastningar och mycket vila. Tur att dom är snälla … mina pälsklingar!

image


Men nu har det … peppar, peppar … vänt och idag har vi hunnit och orkat med ett riktigt bra träningspass. Förhoppningsvis är både jag och vovvarna fit for fight igen till helgen. Då är det dags för Vårrocken, med freestyle och htm på Dogorama här i Karlstad.

Ha det gott! / Johanna

Skendräktig!

Både Ösa och Selma är skendräktiga. Selma påverkas inte nämnvärt men Ösa … jo hon är pigg när vi hittar på saker. Men när vi inte tränar, springer i trädgården eller går promenad så ser hon ut typ såhär …

image


…. eländes elände! Hon pustar och suckar, bäddar, pysslar och är allmänt klängig. Och tycker väldigt synd om sig själv! 💙 Tur att man vet vad som är ”fel” annars skulle man kunna tro att något är tokigt på riktigt. Men, det går ju över!

Nu ska vi fortsätta njuta av vår lediga helg. Ha det gott! / Johanna

Tillfälligt avbrott …

… i vardagen. Det har vi haft idag minsann. I förmiddags var Catarina på Masterpet och jag inhoppande föreläsare i ämnet pälsvård på Lillerudsgymnasiet. Tack för att vi fick komma. Alltid lika kul. Och även om Selma inte tycker att ”visa hur man klipper-delen” är så värst upplyftande så vet man ju sedan tidigare att den där Masterpet-människan alltid har med sig sånt där lyxgodis i form av torkad lever. Mumsigt!

image


Eftermiddagen spenderades i Lerviks hundhall, där vi tjuvtränade lite inför kommande tävling. Både Ösa och Selma är ju lite berörda när det kommer till nya lokaler men idag gick det över förväntan. Får se om det håller i sig även i skarpt läge ;)

image


Imorgon blir det jobb igen som vanligt med gulliga, mer eller mindre ulliga, kunder på trimmet.

Ha det gott! / Johanna

När man ligger i hårdträning …

-

image


… inför vårens tävlingar är det extra bra med mjuka kuddar i soffan så man kan koppla av och ladda batterierna!

Ha det gott! / Johanna ( och Öset)

Taxutställning!

-

image


Idag har jag varit jag på taxutställning på lillerudsgymnasiet. Det var länge sedan sist, eftersom vi inte har några taxar kvar på kenneln längre. Det var värmlands taxklubb som anordnade en liten och väldigt mysig utställning och det var roligt att kika på alla snygga taxar och träffa alla trevliga människor.

Efter lunch drog jag och vovvarna vidare till Dogorama. Där väntade två timmars träning med nästan hela Team Karlstad. Selma och jag kör mest pysselträning just nu och försöker hitta på nya grejer och tricks. Vinga får aktivera knopp och kropp lite lagom. Ösa ska starta i Freestyle klass 2 om några veckor och vi jobbar just nu med sekvenser av programmet. Ska bli spännande att se hur hon funkar efter ett långt tävlingsuppehåll.

Nu tar vi en välförtjänt lugn och skön söndagskväll och laddar inför en ny härlig vecka!

Ha det gott! / Johanna

Bloggat på nwt.se.
12 timmar 17 Apr
Nu brudar… 17 Apr
Dråplig VÅP 16 Apr
Desktop