Johannas hundtankar

TV!

Jag har ju varit utan tv sedan ett åskväder förra sommaren. Kan ärligt säga att jag inte saknar den ett dugg. Har så mycket annat kul att pyssla med på kvällarna. Och nu har jag dessutom skaffat underhållning åt hundarna  (framförallt terriern då). Sex stycken småfyrbeningar i form av tamråttor har flyttat in och jag kan lova att hundarna har mycket att göra. Selma kan sitta i timmar och bara kika in i burarna, trots att råttorna sover … bättre än den bästa tv-apparaten hälsar hon.

Många var fundersamma ifall inte Ösa skulle försöka äta upp småsvansarna. Men inte Ösa inte. Hon tyckte istället att dom var jätteläskiga i flera dagar. Lilla gumman! Men det har gått över nu och hon har till och med pussat på dom genom gallret!

På trimmet är det högtryck! Synd bara att det inte är detsamma vädermässigt. Burr vilken kylig månad. Inspireras inte direkt till hundträning. Men det kommer väl förhoppningsvis en sommar!

Ha det gott! / Johanna

Intressant och nyttigt att veta!

Lista på ämnen som är giftiga för hund:

http://www.agria.se/hund/artikel/abc–lista-pa-amnen-som-ar-giftiga-for-hund

Ösa hälsar …

image


… att det är tur att matte äntligen är lite piggare! Då får man nämligen åka till klubben och träna freestyle med delar av allra bästa Team Karlstad. Sol, kompisar, träningssugen matte och köttbullar … en helt fantastisk kombination helt enkelt!

Ha det gott! / Johanna

Någon har vårkänslor!

11088233_850150925031335_575160189337002091_n

Glad påsk!

image

Förvandlingarnas tid …

image


… är här! Vinterkostymerna åker av …

image


… och fina, goa, hundar kommer fram!

image


Och även om raggigt är charmigt  …

image


… så tycker både ägare och hund att det här är mer bekvämt!

Ha det gott! / Johanna

Knaspottor!

image


Ikväll har Ösa demat lite inkallning på valpkursen. De andra två damerna har haft vilodag. När vi kom hem var det tydligen läge för lite lek … ända tills de upptäckte att det fanns mat på bordet. Ösa verkar tycka att allt är helt som det ska. Terriern är däremot inte helt nöjd med situationen. Som sagt … tur att de är snälla 😉

Ha det gott! / Johanna

Mina duttiga töser!

image


Tävlingar på hemmaplan under helgen. Selma gjorde en hyfsad start i FS3 plus två fina starter med laget Selexy. Ösa körde FS2 och klämde i med uppflytt och en fjärdeplats 💙💙

Nu tränar vi vidare! Ha det gott! / Johanna

Äntligen …

… börjar det vända! Hundfrissan har åkt på tidernas influensa och varit nere för räkning i över två veckor! Två tävlingar, med eget tävlande och domaruppdrag, har gått åt skogen. Och de egna hundarna har fått nöja sig med korta rastningar och mycket vila. Tur att dom är snälla … mina pälsklingar!

image


Men nu har det … peppar, peppar … vänt och idag har vi hunnit och orkat med ett riktigt bra träningspass. Förhoppningsvis är både jag och vovvarna fit for fight igen till helgen. Då är det dags för Vårrocken, med freestyle och htm på Dogorama här i Karlstad.

Ha det gott! / Johanna

Skendräktig!

Både Ösa och Selma är skendräktiga. Selma påverkas inte nämnvärt men Ösa … jo hon är pigg när vi hittar på saker. Men när vi inte tränar, springer i trädgården eller går promenad så ser hon ut typ såhär …

image


…. eländes elände! Hon pustar och suckar, bäddar, pysslar och är allmänt klängig. Och tycker väldigt synd om sig själv! 💙 Tur att man vet vad som är ”fel” annars skulle man kunna tro att något är tokigt på riktigt. Men, det går ju över!

Nu ska vi fortsätta njuta av vår lediga helg. Ha det gott! / Johanna

Bloggat på nwt.se.
Desktop