Johannas hundtankar

Trötta!

Vi har semester! Inte så mycket men tillräckligt för att vi ska hinna med en massa roligheter. Igår tränade vi ett par timmar inomhus på dogorama. Vi vågar inte chansa på att vi ska klara oss från regn om vi är ute och det är fortfarande fina sommarpriser i hallen och det känns som ett skönt alternativ oavsett om det är för kallt, regnigt eller om det mot förmodan skulle vara för varmt 😉

Idag är vi trötta och har träningsfritt …

image

Trött och nöjd tant!

image

Det går fint att sitta och sova när någon har knyckt favoritfåtöljen hälsar Selma.

På torsdag och fredag jobbar vi på trimmet sen väntar en helt ledig helg. Även nästa vecka blir det jobbfritt i några dagar. Förhoppningsvis med sol och värme :)

Ha det gott! / Johanna

Sötnöt 💙

image

Inomhus!

Nu har vi äntligen kommit igång med träningen igen. Motivationen har varit typ obefintlig ett tag, mycket jobb och annat, både på plus- och minussidan, som tagit energi. Men nu är vi på banan, mest tack vare vännerna i Team Karlstad. Utan mina träningskompisar hade jag förmodligen fortsatt pyssla hemma på vardagsrumsgolvet, vilket i och för sig är skojigt det också. Eftersom vi räknat med typiskt midsommarväder så blev det en tur till Dogorama. Inomhus funkar fint … även på sommaren!

image


Väldigt nöjd och just nu skönt trött Ösa!

image

Och en terrier som plötsligt bytte förare … till någon med bra gottis 😉

Nu laddar vi för tävling om två veckor.

Ha det gott! / Johanna

Stackars terriern!

Förra veckan var det dags för ett litet veterinärbesök för Selma. Hon får överaktiva talgkörtlar och nu var de ett par som helt hade löpt amok och behövde plockas bort. På eftermiddagen fick jag tillbaka en kinkig terrier som beklätts med tratt. Ont hade hon och eländigt var det …

image

Efter en besvärlig natt gav matte upp försöken att få terriern att röra sig framåt med strut! Hon backade bara in i ett hörn och stod där och skrek. Så vi inhandlade en stycke badring och Selma blev betydligt nöjdare!

image

Såren läker fint och snart är hon även fri från badringen. Att ha blivit uppskuren kors och tvärs spelar mindre roll. Men tortyrredskap kan man helst vara utan hälsar Selma!

Ha det gott! / Johanna

TV!

Jag har ju varit utan tv sedan ett åskväder förra sommaren. Kan ärligt säga att jag inte saknar den ett dugg. Har så mycket annat kul att pyssla med på kvällarna. Och nu har jag dessutom skaffat underhållning åt hundarna  (framförallt terriern då). Sex stycken småfyrbeningar i form av tamråttor har flyttat in och jag kan lova att hundarna har mycket att göra. Selma kan sitta i timmar och bara kika in i burarna, trots att råttorna sover … bättre än den bästa tv-apparaten hälsar hon.

Många var fundersamma ifall inte Ösa skulle försöka äta upp småsvansarna. Men inte Ösa inte. Hon tyckte istället att dom var jätteläskiga i flera dagar. Lilla gumman! Men det har gått över nu och hon har till och med pussat på dom genom gallret!

På trimmet är det högtryck! Synd bara att det inte är detsamma vädermässigt. Burr vilken kylig månad. Inspireras inte direkt till hundträning. Men det kommer väl förhoppningsvis en sommar!

Ha det gott! / Johanna

Intressant och nyttigt att veta!

Lista på ämnen som är giftiga för hund:

http://www.agria.se/hund/artikel/abc–lista-pa-amnen-som-ar-giftiga-for-hund

Ösa hälsar …

image


… att det är tur att matte äntligen är lite piggare! Då får man nämligen åka till klubben och träna freestyle med delar av allra bästa Team Karlstad. Sol, kompisar, träningssugen matte och köttbullar … en helt fantastisk kombination helt enkelt!

Ha det gott! / Johanna

Någon har vårkänslor!

11088233_850150925031335_575160189337002091_n

Glad påsk!

image

Förvandlingarnas tid …

image


… är här! Vinterkostymerna åker av …

image


… och fina, goa, hundar kommer fram!

image


Och även om raggigt är charmigt  …

image


… så tycker både ägare och hund att det här är mer bekvämt!

Ha det gott! / Johanna

Senaste inläggen.
Trötta! 16 Jul
Sötnöt 💙 06 Jul
Inomhus! 21 Jun
TV! 21 Maj
Glad påsk! 04 Apr
Bloggat på nwt.se.
Bakom kameran 26 Jul
Desktop