Johannas hundtankar

Vinterträning!

image

Nu i slutet av januari och i början av februari har jag årets ”lågsäsong” på trimmet. Då hinns det med massor av skojig träning med de fyrbenta! Just nu laddar vi för tävling i Göteborg om en och en halv vecka. Därefter blir det ytterligare tre tävlingar under februari och mars.

Ska väl erkänna att det mest blir Ösa som aktiveras när Team Karlstad har sina gemensamma träffar. Men … Selma och laget Selexy har ju värsta bucklan att försvara i år. Selexy blev nämligen Årets Teamwork to Music-lag i Sverige 2015 och vi lär få jobba hårt om vi ska ha någon chans att göra om bedriften.

image

Foto: My Johansson

Ha det gott! / Johanna

Träningstävling!

Idag har jag och Ösa varit på träningstävling på Hammarö Brukshundklubb. Kan bara konstatera att det är hur lätt som helst att få hunden på tävlingshumör. Mattan luktade gott och det var mycket att kika på under programmet. Bus-hund! Men, alla träning är nyttig! Jag fick jobba med min trigger och jag fick möjlighet att rätta till det som blev tokigt under programmet. nu vet jag också att vi måste träna mer i nya lokaler och på ny ”luktagottmatta” …

I övrigt tar vi det ganska lugnt just nu. Det är alldeles för kallt för längre stunder utomhus. Både Vinga och Selma har svårt med kylan, får köldkramp i tassarna och vill helst stanna inne. Ösa älskar kylan och kan vara ute betydligt längre. Tyvärr har vi det tämligen iskallt även inomhus och längtar faktiskt efter aningens mildare väder, även om det är fantastiskt vackert ute, såna här soliga vinterdagar.

Ha det gott! / Johanna22 februari 014

Gott Nytt År

image

Sådär, nu är det snart dags för ett nytt år … igen. Tiden går alldeles för fort och jag är tacksam för alla dagar jag får, tillsammans med nära och kära, både två och fyrbenta!

Ha ett riktigt skönt nyårsfirande, självklart utan raketer och smällare. Vi syns igen 2016!

/ Johanna

Har ju glömt …

image

Foto : My Johansson

… bort att berätta om kursen jag var på i november. Jag och Ösa deltog på Anitas helgkurs med tema tävlingspsykologi. Väldigt intressant och precis vad jag behövde för att komma igång med träning och tävling igen. Vi jobbade med starter, triggers, mål, tankar och att hitta rätt tävlingsläge. För min del handlar det om att jag behöver tagga upp på tävling, jag är alldeles för seg helt enkelt. Jag har dessutom haft mina mål satta väldigt mycket för lågt. Och då kommer man ju naturligtvis ingenstans och det blir inte särskilt kul att tävla.

Men, med hjälp av coachen har vi satt upp nya mål och ser fram emot ett 2016 med höga förväntningar.

Kan varmt rekommendera den här kursen. Tror att samtliga deltagare lyftes rejält och har ni möjlighet att gå en liknande kurs för Anita så gör det!

Ha det gott! / Johanna

NM-resa!

image

Förra veckan åkte jag och Anita på en liten lagom road- och båttripp till Helsingfors. Anita och Emmi tävlade på Nordiska Mästerskapet i heelwork och freestyle tillsammans med ett gäng andra duktiga förare och hundar. Jag följde med som hejarklack och extracoach åt laget. Vi hade en fantastiskt rolig resa och fick fira lag-silver i både heelwork och freestyle. Som grädde på moset hamnade Anita och Emmi på en fin sjundeplats med sitt heelwork-program och två svenskor tog freestyleguld respektive heelworkbrons. Så himla skojigt!

Mycket inspirerad och med en massa nya idéer landade jag hemma i måndags. Båtresan hem var minst sagt gungig så det var extra skönt att få sova i egen säng. Inatt blir det dock hotell igen. Imorgon är det nämligen dags för SM i freestyle och heelwork på Stockholms hundmässa. Jag ska vara speaker och får se alla häftiga ekipage från första parkett!

Tävlingarna startar tidigt imorgon bitti och kan ses via livesändning här: http://livestream.com/Live-Events/StockholmDogshow-2015?t=1449698464

Mina vovvar är hemma med fantastiska hundvakter. Utan er hade jag inte kunnat åka någonstans. Är så hemskt väldigt jättemycket tacksam för all hjälp jag får 💜

Ha en härlig helg! / Johanna

Fina bilder!

My Johansson tog finfina bilder på Ösa på Höstrocken  …

image

image

image

Det tackar vi för! Alltid roligt att ha som minne, speciellt när vi tog första certet!

Ha det gott! / Johanna

Full rulle …

image

Just nu har vi ont om lediga tider. Det är full rulle på trimmet ända fram till jul. Långa dagar blir det men det gör inget när man får stoppa nosen i pälsen på såna här godingar!

Ha en trevlig helg! /Johanna

Tävling!

image

Idag på hemmaklubbens tävling på dogorama slog lilla aussien till med ett cert i freestyle klass 3. Hon var väldigt duktig och fokuserad och nu ser vi fram emot fortsatt träning i vinter med sikte på ett championat under nästa år.

Extra kul var att Ösas uppfödare var på plats tillsammans med Ösas mamma som fick två cert och därmed också blev freestylechampion. Ett stort grattis!

image

Terriern startade med laget Selexy som efter ett något kaosartat framträdande slutade på en andraplats. Imorgon väntar Lag-SM, eller SM i Teamwork to Music som det egentligen heter. Då får ni hålla alla tummar ni har …

Ha en fortsatt trevlig helg! / Johanna

Hurra!

Igår hade jag ett trevligt möte tillsammans med gänget i Team Karlstad!

image

Vi firade Anita och hennes Emmi som i helgen tävlade i Danmark och kom hem med både danskt och nordiskt heelwork-championat! Så fantastiskt kul!!

image

Vi hade dessutom första lektionen med vår koreograf som ska hjälpa oss att bli bättre på koordination och kroppskontroll, för att vi ska kunna höja våra program och vårt tävlande ett snäpp! Väldigt roligt och spännande!

Fortsättning följer 😉 …

Ha det gott! / Johanna

Dagisbarnen!

Idag bjuder jag på lite mys- och busbilder på några av Hunddagisets härliga gäster! / Johanna

bellawillehagen leiahagen mollyinne selmahagen wilmadorisinne vimsahagen

Senaste inläggen.
Gott Nytt År 30 Dec
NM-resa! 11 Dec
Fina bilder! 26 Nov
Tävling! 07 Nov
Hurra! 27 Okt
Dagisbarnen! 21 Okt
Bloggat på nwt.se.
Backstage 07 Feb
Beamer 06 Feb
Desktop