Oj …

… vad veckorna går fort! Har hunnit med en massa jobb, en del hundträning och en helg som åhörare på agilityhandlingskurs med Stina Mattsson. Den här veckan är jag ledig från allt trimjobb och är istället med som åhörare på heelwork- och freestylekurs med Heather Smith här i stan, på dogorama, nära och bra! Jag kommer dock att ha mina kurser på kvällstid som vanligt, så riktig semester blir det inte tal om ;-)

image

På fredag blir det iordningställande av tävlingsområdet på hotell Gustaf Fröding inför helgens tävlingar. På lördag tävlar jag med de egna och på söndag dömer jag mest hela dagen. Vill man nå mig på telefon för tidsbokning på trimmet så är nästa måndag mellan 9-10 en lämplig tid att ringa :-)

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Ju lerigare …

… desto bättre, hälsar Öset!

image

image

image

image

image

Får nog bli ett bad imorgon på jobbet ;-)

Ha en fortsatt trevlig helg! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Mycket att göra!

Vår i luften och det märks på trimmet. Massor av vovvar vill bli fixade i frisyren och det märks … vi har ganska lång väntetid nu, trots extrainsatta tider. Jag kan i alla fall inte klaga på att mitt jobb är enformigt. Vi får besök av allt från renrasiga …

image

… som den här australiska terriertiken …

image

… till blandrasiga, som den här killen, en härlig, väääldigt hårig, fyrvägskorsning …

image

… som fick gå hem i fräsig specialfrisyr!

Nu så här på söndagsmorgonen är jag på väg till Motala för att döma HtM och umgås med trevliga människor. Att jag är uppe med tuppen hör ju inte till vanligheterna men solen skiner och livet leker och än så länge är jag pigg och glad och ser fram emot en rolig dag!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Heja Sverige!

Har precis tittat klart på den internationella freestylen från crufts och hejat ordentligt på vårt svenska ekipage Sandra Kagevik och Thyra. Och i ett stort och väldigt bra startfält så lyckades dom med bedriften att bli fyra! Så fantastiskt bra! Ett stort grattis till ett snyggt genomfört program och en finfin placering! Sandra och Thyra vann ju på SM och kom tvåa på EM. Vilket år dom har haft!

image

Vill man kika på tävlingen så kolla på www.eukanuba.co.uk/crufts Day 3 ca 3.40 in i sändningen!

Ha en fortsatt solig helg! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Freestyle och htm på Crufts!

Just nu pågår den stora hundutställningen Crufts i England. Igår avgjordes den brittiska finalen i freestyle. Solklar vinnare var Richard Curtis med ett fantastiskt underhållande program. Tävlingen livesändes och här http://www.eukanuba.co.uk/crufts, under Day 1 ca 3.45 in i sändningen kan ni se Richards vinnarprogram. Idag avgörs den brittiska htm-finalen och imorgon är det dags för den internationella freestylen, där vi har svenska Sandra Kagevik på plats! Då kommer i alla fall jag sitta klistrad vid datorn. Mycket spännande!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Har ju glömt att …

… rapportera om de fina utmärkelserna mina vovvar fått. Ösa kom tvåa på km i htm 2013 och blev tvåa i tävlingen Årets htm-hund på karlstad bk.

image

Selma slog till med en tredjeplats på km i freestyle och blev Årets freestyle-hund på karlstad bk. Dessutom plockade hon, inte helt oväntat, hem titeln Årets freestyle-kerry på Svenska kerryklubben. Duktiga lilla blå!

image

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Fick även inspiration …

… till att köpa en ny bur, efter minikursen. Instruktören hade en sådan fiffig anordning till sina hundar. Jag har länge gnällt över att behöva släpa med mig två eller tre burar när vi tränar och alla tre vovvarna skall med. Nu fick det bli en sån här …

bur4d

Idag har vi premiärtestat buren då vi varit i Kristinehamn och tränat med 13 andra hundar. Väldigt bra störningsträning blev det. Alla tre damerna fick gott om plats att ligga, stå och sitta i buren. Jag tyckte att detta var en fantastiskt trevlig lösning. Buren är lätt, tar lite plats och, med lite träning ;), hyfsat enkel att sätta upp och montera ihop. Dessutom är den snyggt lila! Buren finns i olika storlekar och vid intresse så tar jag hem fler exemplar till butiken.

Nu blir det lite röj i skogen för fyrbeningarna! Ha en fortsatt härlig helg! / Johanna

 

 

Kategori: Okategoriserade

Bilder …

… från minikursen med Ida Björkman :-)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Själv gick jag som åhörare och fick med mig en hel hög med tips! Ett stort tack till Ida som på ett pedagogiskt och trevligt sätt lotsade oss genom helgen och tack Anita för anordnandet av kursen :-)

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Det är skönt att de …

… flesta av mina kunder tar friseringen med ro :-)

image

Som den här jack russel terriern som inte har något emot att komma på spa!

Ha en fortsatt trevlig dag! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Trolleri på trimmet :-)

image

image

image

image

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade