Utställningsfix!

I helgen är det dags för Värmlands kennelklubbs utställning i Ransäter. Och självklart märks det här på trimmet. Idag har jag till exempel haft den här …

image

… tjusiga lapphundskillen på besök. Alltid lite extra kul, även om det vanliga vardgsfriserandet också ger mig otroligt mycket. Hundar är underbara i alla former helt enkelt!

Ha det gott! / Johanna

 

 

Kategori: Okategoriserade

Oj …

… varmt det blev! Som tur är så är mina hundar inte lika värmekänsliga som jag! Nu under vecka 29-30 har hunddagiset stängt och jag jobbar bara vissa dagar. Så lite halvsememester har vi i alla fall …

image

Vinga har varit lite krasslig i magen och fick bo på djursjukhuset ett par dagar. Men nu är tanten i form och som ny och jag kan lova att de andra två, precis som jag, är väldigt glada att ha henne hemma igen …

image

Ha det gott i värmen! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Putte i parken!

I lördags var jag, Ösa och Selma (Vinga fick vara hos mormor) tillsammans med Elin och My och deras vovvar och körde uppvisning i freestyle och htm på festivalen Putte i parken. Vi var där som representanter för Karlstad brukshundsklubb och vi gjorde två starter, mitt på dagen i stekhet sol! Det var en hel del barnfamiljer på plats och jag hoppas att vårt uppträdande var uppskattat :-)

image

Från vänster: David, Leo, Ösa, Selma, Foxy och Nova. Foto: My Johansson.

Hundarna skötte sig fint i värmen och mina två var helt utslagna på kvällen. Men vilken bra miljö att störningsträna i. Toppen! Tack för att vi fick komma!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Fästingar!

Flera av mina kunder tycker att det är svårt att plocka fästingar på sina vovvar. Det finns ju ett ganska stort utbud av fästingmedel på marknaden idag men även om man använder olika typer av preparat så fastnar det ibland någon liten fuling på hunden. Och eftersom vi alla vet att fästingar kan bära på farliga sjukdomar så gäller det att få bort dom så fort som möjligt!

Jag har provat en del olika fästingborttagare och fastnat för den här …

image

… kofoten som finns för både små och stora fästingar. Den är lätt att hantera och det går snabbt vilket gör att hundarna, även sådana som vanligtvis protesterar, knappt hinner märka att man är där och pillar. Mycket smart!

Ha en fortsatt trevlig helg! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Småkorvar!

I söndags var jag på valpbesök igen! Flat-bebisarna växer verkligen så det knakar. Glada, gulliga och roliga små korvar!

image

Busiga!

image

Gulliga!

image

Och lite lagom tokiga, precis som valpar ska vara!

image

Och så råkade den här leksaken fastna på bild … så det kan bli :-) Den ser verkligen ut som att den är ute och springer!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Tandtugg!

Att låta hunden tugga på tuggben för att hålla tandsten borta är mycket bra! Mina äter något slags tugg varje dag och jag behöver väldigt sällan skrapa deras tänder. Något som jag ställer mig tveksam till är alla mjuka tandtugg som finns på marknaden. De är formade för att reducera beläggningar och innehåller ämnen som hjälper till så att tandsten inte uppstår. Det kan säkert fungera för många men det man bör hålla koll på är mängden kalorier hunden får i sig. En mjuk tuggpinne kan motsvara ett mål mat för en liten till medelstor hund. Så har man en vovve som är lite rund om magen och man trots det vill ge den en mjuk tuggpinne så bör man dra ner på den vanliga maten för att hålla det dagliga kaloriintaget i ordning! Många hundar älskar dessa tugg och det kan vara svårt att byta till kalorisnålare varianter, men det finns alternativ. Jag ger mina naturtugg, oxsenor, oxstrupar, revben och märgben och dessa uppskattas mycket!

Vad man än väljer så är det viktigt att hålla koll på vovvens tänder. Titta och lukta i hundens mun och sök hjälp om något ser konstigt ut!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Trevlig midsommar!

Vi på Karlstads Hundcenter önskar alla kunder och vänner en riktigt skön midsommar!

image

Njut ordentligt! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Tråkigheter!

Förra veckan förlorade vi vår yngsta tax Ettan! Orsaken var ett akut diskbråck, vilket tyvärr är alltför vanligt på tax. Nu har vi bara en taxdam kvar på kenneln, Runa, 13 år gammal. Och just nu känns det inte aktuellt med fler taxar. Ettan var aldrig sjuk, inte minsta öroninflammation, inga hältor och inga andra problem och så plötsligt, vid 6 års ålder så small det till! Mycket sorgligt!

image

Men, livet går vidare och vi njuter av resterande fyrbeningar i flocken. Man vet aldrig hur länge man får ha dom kvar!

/ Johanna

Kategori: Okategoriserade

Spännande!

Det är alltid spännande att få följa en valpkull från start. Och har man inga kullar själv så får man våldgästa de som har, så ofta det bara går ;-)

image

Dom växer så det knakar!

image

Härligt att vara valp så här års!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Att tänka på i värmen!

Vi har fortfarande samma högtryck som vi haft hela våren här på trimmet. Just nu är det säsong för alla tjockpälsade fyrfotingar att bli nakenfisar. Vissa klipps superkort och andra får behålla lite lagom …

image

… som den här mittelspitz-tjejen …

image

… och den här eurasier-killen!

Många hundar lider i värmen och ska man inte på utställning så skadar det inte att få bort lite päls. Hundar som gillar att bada torkar fortare efteråt och risken för fukteksem minimeras. Och det blir såklart lättare att hitta fästingar. Vill man inte klippa ner hela hunden så finns det andra små knep för att hålla hunden sval. Man kan till exempel raka en ”racerbana” under magen som hunden kan svalka mot kallt underlag och man kan se till att hålla pälsen kort under hundens tassar eftersom det bland annat är via fossingarna hunden svettas. Och tänk på att inte utsätta hunden för varma miljöer. Låt den vistas i skuggan under varma dagar och lämna den absolut inte i bilen! Långa promenader tas helst tidigt på morgonen eller senare på kvällen och är det riktigt varmt, se till att ha med en extra flaska med vatten till vovven!

Ha det gott i värmen! / Johanna

Kategori: Okategoriserade