Johannas hundtankar

Nu ska vi ladda …

… upp oss inför morgondagens freestyle-tävling i Kungsör! Jag och Ösa åker dit tillsammans med träningskompisar My med Foxy och Elin med Leo. Vi ser fram emot en härlig dag men med tanke på den låga motivationsnivån under sommaren så har i alla fall jag själv som enda krav att ta mig till platsen och gå in på plan. Sen får det gå som det går. Hade jag inte haft vännerna i Team Karlstad som stöd så hade det förmodligen dröjt med fler tävlingsstarter. Men vi har ju så himla skojigt :) Hoppas dock att Ösa är aningens mer laddad än på bilden, när vi ska ut på plan imorgon 😉

Ha en trevlig helg! / Johanna

laddar

Vi väntar …

image

… på träningskompisarna! Och visst ser den extra smart och samarbetsvillig ut just idag? 😉

Ha en fortsatt trevlig helg! /Johanna

Ungdoms-SM 2015

image

I fredags åkte jag och Anita A ner till Göteborg för att döma freestyle och htm på u-sm. En härlig dag med fint väder och massor av riktigt duktiga unga hundförare! Ser fram emot att se mer av dessa ekipage i framtiden!

Ha det gott! / Johanna

Igång igen …

image

Nu är vi igång igen efter några välförtjänta semesterdagar. Vi har hunnit med en hel del under veckan och på bilden syns en av dagens godingar … en liten papilluttpojk som fått praktisk och gullig kort frisyr!

Ha det gott! / Johanna

Trötta!

Vi har semester! Inte så mycket men tillräckligt för att vi ska hinna med en massa roligheter. Igår tränade vi ett par timmar inomhus på dogorama. Vi vågar inte chansa på att vi ska klara oss från regn om vi är ute och det är fortfarande fina sommarpriser i hallen och det känns som ett skönt alternativ oavsett om det är för kallt, regnigt eller om det mot förmodan skulle vara för varmt 😉

Idag är vi trötta och har träningsfritt …

image

Trött och nöjd tant!

image

Det går fint att sitta och sova när någon har knyckt favoritfåtöljen hälsar Selma.

På torsdag och fredag jobbar vi på trimmet sen väntar en helt ledig helg. Även nästa vecka blir det jobbfritt i några dagar. Förhoppningsvis med sol och värme :)

Ha det gott! / Johanna

Sötnöt 💙

image

Inomhus!

Nu har vi äntligen kommit igång med träningen igen. Motivationen har varit typ obefintlig ett tag, mycket jobb och annat, både på plus- och minussidan, som tagit energi. Men nu är vi på banan, mest tack vare vännerna i Team Karlstad. Utan mina träningskompisar hade jag förmodligen fortsatt pyssla hemma på vardagsrumsgolvet, vilket i och för sig är skojigt det också. Eftersom vi räknat med typiskt midsommarväder så blev det en tur till Dogorama. Inomhus funkar fint … även på sommaren!

image


Väldigt nöjd och just nu skönt trött Ösa!

image

Och en terrier som plötsligt bytte förare … till någon med bra gottis 😉

Nu laddar vi för tävling om två veckor.

Ha det gott! / Johanna

Stackars terriern!

Förra veckan var det dags för ett litet veterinärbesök för Selma. Hon får överaktiva talgkörtlar och nu var de ett par som helt hade löpt amok och behövde plockas bort. På eftermiddagen fick jag tillbaka en kinkig terrier som beklätts med tratt. Ont hade hon och eländigt var det …

image

Efter en besvärlig natt gav matte upp försöken att få terriern att röra sig framåt med strut! Hon backade bara in i ett hörn och stod där och skrek. Så vi inhandlade en stycke badring och Selma blev betydligt nöjdare!

image

Såren läker fint och snart är hon även fri från badringen. Att ha blivit uppskuren kors och tvärs spelar mindre roll. Men tortyrredskap kan man helst vara utan hälsar Selma!

Ha det gott! / Johanna

TV!

Jag har ju varit utan tv sedan ett åskväder förra sommaren. Kan ärligt säga att jag inte saknar den ett dugg. Har så mycket annat kul att pyssla med på kvällarna. Och nu har jag dessutom skaffat underhållning åt hundarna  (framförallt terriern då). Sex stycken småfyrbeningar i form av tamråttor har flyttat in och jag kan lova att hundarna har mycket att göra. Selma kan sitta i timmar och bara kika in i burarna, trots att råttorna sover … bättre än den bästa tv-apparaten hälsar hon.

Många var fundersamma ifall inte Ösa skulle försöka äta upp småsvansarna. Men inte Ösa inte. Hon tyckte istället att dom var jätteläskiga i flera dagar. Lilla gumman! Men det har gått över nu och hon har till och med pussat på dom genom gallret!

På trimmet är det högtryck! Synd bara att det inte är detsamma vädermässigt. Burr vilken kylig månad. Inspireras inte direkt till hundträning. Men det kommer väl förhoppningsvis en sommar!

Ha det gott! / Johanna

Intressant och nyttigt att veta!

Lista på ämnen som är giftiga för hund:

http://www.agria.se/hund/artikel/abc–lista-pa-amnen-som-ar-giftiga-for-hund

Senaste inläggen.
Trötta! 16 Jul
Sötnöt 💙 06 Jul
Inomhus! 21 Jun
TV! 21 Maj
Bloggat på nwt.se.
Nystart igen! 01 Sep
Din höst 29 Aug
Desktop