Johannas hundtankar

Vera!

Plötsligt hände det … det kom en Vera! Jag tycker det har varit bökigt med ”bara” två hundar. Chillewhippen har fått separationsångest när jag tagit ut Ösa för att träna eller dema på kurs och på grund av det har det blivit mindre av allt sånt under våren. Men så dök det upp en möjlighet att ta över en vuxen whippet från en av mina kunder. Och så flyttade Vera in på prov. Efter en vecka så … ja det gick ju inte att lämna tillbaka henne såklart. Så nu är dom tre … igen. Mycket bra!

Ha det gott i värmen! / Johanna

Att anpassa friseringen …

… efter hunden, det är något jag som hundfrisör prioriterar när jag jobbar med mina fyrbenta kunder.

När jag har besök av en valp gör jag på ett sätt. När jag jobbar med en gammal, sjuk eller arg hund gör jag på ett annat.

Vissa hundar orkar inte med en hel tvåtimmarsbehandling, antingen av fysiska anledningar, eller av psykiska.

Det händer rätt ofta att hundar får självtorka efter badet, eller helt enkelt får hoppa över badet helt, för att dom inte ska bli helt slutkörda efter behandlingen. Ibland får någon gå hem med nån liten pälstofs kvar på fötterna då noggrannhet inte alltid är möjligt med hundar som inte orkar eller vill.

Många vovvar protesterar mot hanteringen för att dom har ont någonstans och då är det extra viktigt att hantera dom med varsamhet och bara göra det nödvändigaste på trimmet. Naturligtvis gör man alltid så gott man kan som frisör och det är i princip aldrig så att hundarna går hem ”ofärdiga” då man genom åren har utvecklat diverse tekniker för att kunna hantera sprattliga fyrbeningar.

Men ibland måste man ändra sin bild av den perfekta frisyren och istället göra det mest praktiska. Det samma gäller med överpälsade, varma eller toviga vovvar. Ibland får man strunta i hur det ”ska vara” och istället göra det som faktiskt är bäst för hunden!

Ha en härlig nationaldag och simma lugnt i sommarvärmen! / Johanna

Och plötsligt…

… blev det sommar! Dagarna går verkligen alldeles för fort nu. Här trimmas och klipps hela dagarna och det är väldigt många vovvar som vill hoppa i sommarkostymen. I år är det dessutom extra långa väntetider då min kollega Linda väntar smått och jag pysslar själv på trimmet. Just nu har jag fin hjälp av duktiga Louise från Lillerudsgymnasiet och det underlättar vardagen en hel del. Jag skulle såklart vilja sitta och pyssla med päls dygnet runt men behöver ju sova och vila lite emellanåt annars säger kroppen ifrån 😉 Och dom egna hundarna behöver få sitt tillsammans med sin matte. Så det får helt enkelt bli lite längre väntan om man vill få sin fyrbenta sommarfin.

Två kurser är igång här på KHC. En valpkurs och en störningskurs. Underbara hundar och ägare som jobbar på och gör fina framsteg. Jättekul att få följa ekipagen under vår och försommar. Och nu börjar vädret samarbeta också … härliga kvällar med ljus och värme.

Men, det har ju faktiskt varit en hel del klämdagar under våren och jag har bland annat hunnit med en liten tripp till Danmark med gott sällskap och trevliga dagar. Hundarna fick vara hos hundvakt och blev väl omhändertagna med gyttjebad och hemmabyggda myshus …

… Ösa fixar eget spa …

… och Chillewhippen tar igen sig.

På söndag väntar spännande invigning av lilla hundhallen i Deje. Vi har ju tränat där under vintern men nu öppnar hallen ”på riktigt”. Jag och hundarna kommer finnas på plats och har med lite grejer från butiken. Bra erbjudanden, tipspromenad och annat kul utlovas. Kom gärna förbi och hälsa på.

Nu ska vi njuta av lite lagom ledighet. Ha en riktigt härlig helg! / Johanna

Glad Påsk

Ser fram emot fyra dagars välförtjänt och välbehövligt påsklov. Tänker mingla med släktingar och hänga med hundarna, och i övrigt göra så lite som möjligt! / Johanna

Det blir inte alltid …

… som planerat. För två veckor sedan fick vi ett lindrigt utbrott av kennelhosta på dagis. Ösa klarade sig fint men Chillewhippen blev snuvig. Hon påverkades inte nämnvärt men det förde med sig en del andra besvärligheter. Förra helgen hade vi nämligen tävlingar i freestyle och heelwork på Dogorama och tanken var att försöka ta det där sista certet med Ösa … men nej, det fick bli en senare fråga. Hundarna fick såklart inte följa med på tävlingen och jag fick åka fram och tillbaka och rasta dom under helgen. Men men … helgen var skojig ändå och nu har vi massor av tid på oss att träna fram till nästa planerade tävling.

I måndags var vi lediga och tog igen oss. Soffläge i eftermiddagssolen var välförtjänt och väldigt skönt …

Nu tänker vi snart avsluta arbetsveckan och åka hem och träna trix. För man blir alltid inspirerad av att arrangera, döma och titta på freestyle … världens roligaste hundsport!

Ha en trevlig helg!! / Johanna

Inredningstips med Chillewhippen

Nu på morgonkvisten kände jag att det var dags att ta tag i köksrenoveringen igen. (Stol nummer ett fixade jag ju i höstas, som ni kanske minns.) Höll på att få till det riktigt bra när tanten kom och störde och menade att jag behövde gå ut och gå på toaletten. Jaja, jag får väl fortsätta sen! / Chillewhippen

Stort och skojigt!

Igår var vi på Dogorama och tränade freestyle och heelwork. Ösa jobbade med ingångar på plan och Chilla … ja hon tränade trix, lekte, sprang … och sprang … och sprang … världens roligaste ställe tydligen. Dom andra hallarna vi tränar i är mindre och mer lämpade för små galopprundor. Här fick man upp farten på riktigt … härligt! Hon bjuder på många skratt den lilla galna hunden!! Och den somnade gott igår kväll …

Ha det gott! / Johanna

Hos doktorn!

Jag har varit hos doktorn. När tanten kom och skulle ge oss lunch i torsdags så var det hål i min svans. Ingen vet hur det gått till och eftersom jag var på mitt vanliga propellersvanshumör så blev det blod typ överallt, på den tvåbenta tanten, på den fyrbenta tanten och på inredning och väggar. Så vi promenerade in till grannen som sydde ihop mig och plåstrade om mig. Och satte på mig nån förskräcklig strut! Hur sjutton ska man kunna äta med den här? Och hur ska den få plats under täcket? Härmed utropas första mars till en särdeles dålig dag! / Chillewhippen

Årets första tävling.

I helgen har vi varit på tävlingar i Göteborg och Ösa har gjort sina första starter för året. Vi hade finfint resesällskap av kollegan och vännen Anita och hennes tre fyrbeningar. Vi bodde, som vanligt, på Scandic Backadal, vilket verkligen kan rekommenderas om man reser med hund. Flera av dom som tävlade nu bodde där, lite extra kul att vara samlade på samma ställe. Vi hade fullt upp hela dagarna med att tävla och sitta med elev/aspirant som håller på med sina prov för att bli domare, och igår kväll när vi kom hem fanns det inte mycket energi kvar.

Och hur gick det för Ösa då? Jo minsann, hon skötte sig galant och plockade hem sitt andra cert i heelworken. Jättekul och det känns som att vi faktiskt har en chans på det där championatet i år …

Hela gänget som tillsammans fixade fyra cert och två uppflyttningspoäng. Så härligt duktiga hundar. Och nej … Chillewhippen var inte med … hon fick snällt stanna hemma med hundvakt. Och fast både jag och Ösa saknade henne och var glada att ses igår kväll så var det faktiskt lite skönt att vara valpfri en helg … är lite skillnad att resa med vuxen hund.

Idag har jag varit ledig och inte gjort mycket alls, men imorgon är jag tillbaka bland hundhåret igen.

Ha det gott! / Johanna

En riktig hulligan!

Jag har fått en riktig hulligan på halsen  … hon förstör och äter upp … allt! Nu har jag inte direkt några värdefulla grejer i mitt hem, men jag är rädd att lilla fröken kommer sätta i sig något farligt, eller något som fastnar. Men men, den något olämpliga egenskapen växer förhoppningsvis bort så småningom …

I övrigt är hon en fantastiskt trevlig liten hund. Hon verkar gilla alla slags hundar och människor. Hon fixar nya miljöer hur bra som helst. Hon är nästan rumsren och sover gott hela nätterna. Och hon börjar bli riktigt duktig när vi tränar. Just nu jobbar vi med sitt, ligg, inkallning, några trix, följsamhet och omvänt lockande. Samtidigt jobbar vi med att kunna koncentrera oss när det är andra hundar och mattar runtomkring, och det går ganska mycket framåt vid varje nytt träningspass. 

Ska bli spännande att se vad det blir av denna busiga valp …

Ha det gott! / Johanna 


Bloggat på nwt.se.
Desktop