Jobbigt men fantastiskt roligt …

… så kan man sammanfatta helgen. Selma gjorde fyra bra starter, två med laget och två individuellt. Hon har nog aldrig varit på så bra humör som igår och det kändes som ett fantastiskt bra genrep inför nästa helg! Träningskompisarna slog på stort och tog både klassvinster, diplom, championat och kvalplats. Vi hade dessutom två Karlstad-lag med på SM i 6+ som anordnades igår och vi fick med oss en fjärdeplats till Anita och ”The Beavers” samt en sjundeplats till Selmas lag Selexy. Heja team Karlstad! Jag dömde en del, arrangerade lite lagom och att tävla på det … det tar på krafterna. Idag har jag varit ledig på förmiddagen men är nu på plats på jobbet för att ta tag i lite pälsvård. Imorgon jobbar jag bara kväll med ett gäng kursare och på onsdag bär det av mot Stuttgart. Vilket äventyr det kommer bli … lilla terriern på OEC liksom. Mer om arrangemanget kan ni läsa här: http://oec2014.wordpress.com/

Så, från och med imorgon tisdag den 11/11 till och med onsdag den 19/11 så kommer jag och terriern vara på vift. Resten av flocken får vara hemma med bästa hundvakten Regina!

Vill man boka tid för frisering är det lämpligt att höra av sig den 19/11 mellan klockan 11-12. Då kommer jag enbart att sitta i telefonen :)

Här kommer lite bilder från helgen. Foto: My Johansson

selexyklarsm7

Lag Selexy, Foxy, Selma och Leo!

selmahrklar3

Glad och pigg terrier!

selmahrklar1

Freestyle är kuuul!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

I helgen …

… händer det grejer! Under hela lördag och söndag arrangerar vi, freestylegruppen på Karlstad Bk, tävlingar i freestyle och htm på Dog-o-rama i Ilanda. Det blir ett stort startfält och dessutom anordnas SM i lagklass på söndagen. Där kommer jag och Selma delta tillsammans med kompisarna i lag Selexy. Selma skall även starta individuellt både lördag och söndag, som genrep inför nästa helgs Öppna EM i Stuttgart!

selma

 

selexy

Vill ni komma och kika på tävlingarna så går det bra, men lämna den egna vovven hemma, då de tävlande hundarna har företräde i lokalerna. Här hittar ni mer information: https://karlstadbhk.files.wordpress.com/2014/11/pm-hc3b6strocken-sm-6.pdf

Nu skall jag kasta mig in i förberedelserna inför helgen. Döma, tävla och arrangera, skojigt, skojigt, skojigt!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Extra …

Det är mycket som är extra just nu. Extra mycket att göra på trimmet. Extra mycket att göra i butiken och på nya kontoret. Extra ruggigt höstväder. Extra bra med stora nya inomhushallen Dogorama på Ilanda. Och den sistnämnda kommer att utnyttjas flitigt i höst och vinter vill jag lova. Det blir minst ett pass i veckan i hallen och i söndags så blev det ett … extra! Då fick kursgruppen Överkurs ett bonustillfälle …

image

… jätteduktiga hundar,  och mattar såklart. Och när vi ändå var på plats så träffades några ur team karlstad och tränade freestyle och htm …

image

… världens kanske dulligaste terrorist ♡

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Fina bilder!

My Johansson fotade en del i lördags på tävlingen. Här kommer några fina bilder på bästa terriern :)

image

image

image

image

image

image

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Tävlat lite till!

Ösa har fortfarande lite ont i ryggen och får vila ett tag till. Därför var det bara Selma som fick åka med till Borensberg igår och tävla freestyle i Högby Hundhall. Med oss i bilen hade vi resten av laget Selexy det vill säga My och Foxy samt Elin och Leo. På plats mötte vi upp Anita med flock. Nästan hela team Karlstad på plats med andra ord.

Dagen blev till slut lyckad och jääättelååång. Selma gjorde två bra starter i FS3, med premiär för nytt program. Första starten var hon fantastiskt pigg, är nog inte många som sett terriern springa så fort och så länge ;) Laget gjorde två starter med ett helt ok resultat. Första omgången var det lite lagom kaos på plan. Andra vändan var det mer uppstyrt men då var terriern jättetrött och orkade inte riktigt hela vägen. Men som sagt, helt ok poäng och en bra dag!

Jag och Selma är ju med i Svenska OEC-landslaget och tillsammans med Anita har jag varit med och fixat med sponsorer inför resan. Nästan hela laget var på plats igår så vi passade på att fota oss med nya snygga jackorna, och täckena, från Agria

lagetagria

 

Och vi har fått härliga tröjor av Evidensia Djursjukhuset i Karlstad

lagetevidensia

Foto: Madeleine Romild

Nu tränar vi vidare och ser fram emot en härlig helg med nya tävlingar i Fagersta om två veckor! Freestyle är fantastiskt!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Helgen blev fantastisk …

… precis som väntat. Massor av tips och idéer inför kommande träning med vovvarna! Reportage i NWT finns här: https://nwt.se/karlstad/article1652205.ece

Vi var ju lite av smygpremiären av kurs på nya Dogorama Hundsporthall på Ilanda och igår kväll hade hallen invigning ”på riktigt”. Det kan man läsa om här: https://nwt.se/karlstad/article1653673.ece

I övrigt spenderas mest tid på jobbet för min del, med trim och kursverksamheten i högsäsong. Men självklart hinns det med träning med fyrbeningarna också. Ösa har lite ont i ryggen och ska till veterinären nästa vecka och kolla läget! Fram tills dess är det mest terriern som får gnugga hjärncellerna … men hon klagar inte direkt över det :)

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Spännande …

… är bara förnamnet. Till helgen kommer en av världens allra bästa freestyleutövare och hundtränare till lilla Karlstad och skall hålla kurs i freestyle och heelwork. Mannen i fråga heter Richard Curtis och jag har haft nöjet att delta på två kurser med honom vid tidigare tillfällen. Richard är otroligt duktig på det mesta inom hund och hundträning, en inspiratör utan dess like och fantastiskt rolig som föreläsare och instruktör. Jag ser fram emot en härlig helg!

Här kommer ett par filmtips:

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Kärt barn har …

… många sovstilar!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Tidaholm!

Varje år, på sensommaren, anordnar Tidaholms hundungdom en tvådagars tävling i freestyle och htm. I år åkte jag, Ösa och Selma ner för att döma, tävla och vara med på SHFK’s medlemsmöte. Och såklart för att umgås med alla härliga freestylemänniskor!

Lördagen ägnades åt tävlande. Selma gjorde en bättre start än sist men var påverkad av regnet … (foto: My Johansson)

image

image

image

Ösa diskade sig innan vi ens hann starta. Hon sprang av planen och spanade in väskor … älskade lilla skithund … men kom tillbaka och vi körde en belöningsstart …

image

image

image

image

image

Laget Selexy startade två gånger under helgen, fick fina poäng, en andraplats och en tredjeplats … (foto: Annelie Svensson)

image

Nu tar vi en månads tävlingsuppehåll och tränar vidare!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Äntligen …

… har höstens agilitykurs dragit igång. Jag gillar ju att gå kurs själv, med eller utan hund, och för tillfället kändes kursen extra välkommen eftersom jag och Ösa inte riktigt varit på samma planet i heelworkträningen. Men, på agilityplanen funkar vi verkligen som ett team och den blå är väldigt duktig … en härlig känsla. Och kul är det såklart!

image

Kursen går på Karlstad brukshundsklubb och fröken är Anita Axelsson. Kan varmt rekommenderas :-) och för er som missat det så är ju Ösa faktiskt demovovve på bild i Anitas senaste bok ”Nybörjarhundens agilitybok”. Skojigt!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade