Äntligen …

… har höstens agilitykurs dragit igång. Jag gillar ju att gå kurs själv, med eller utan hund, och för tillfället kändes kursen extra välkommen eftersom jag och Ösa inte riktigt varit på samma planet i heelworkträningen. Men, på agilityplanen funkar vi verkligen som ett team och den blå är väldigt duktig … en härlig känsla. Och kul är det såklart!

image

Kursen går på Karlstad brukshundsklubb och fröken är Anita Axelsson. Kan varmt rekommenderas :-) och för er som missat det så är ju Ösa faktiskt demovovve på bild i Anitas senaste bok ”Nybörjarhundens agilitybok”. Skojigt!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Till Kungsör …

… bar det iväg i söndags morse, tiiidigt, men som tur var med trevligt sällskap som såg till att jag höll mig vaken. Inga strålande resultat för min del, men glada hundar och fin känsla. Och fantastiskt kul … vi fastnade på bild. Bilderna på Ösa är tagna av Elin Lorenz och bilderna på Selma av My Johansson!

image

image

image

image

image

image

image

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Roliga nyheter!

Selma har blivit uttagen att representera Sverige i OEC – Öppna europeiska mästerskapen – i Freestyle. Så i november drar jag och terriern till Stuttgardt ihop med resten av svenska oec-laget. Och extra kul är att vännerna Anita och Emmi också är med i laget och ska tävla HtM. Fantastiskt roligt!

image

Foto: Yvonne Öster hundfoto.com

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Utställningsfix!

I helgen är det dags för Värmlands kennelklubbs utställning i Ransäter. Och självklart märks det här på trimmet. Idag har jag till exempel haft den här …

image

… tjusiga lapphundskillen på besök. Alltid lite extra kul, även om det vanliga vardgsfriserandet också ger mig otroligt mycket. Hundar är underbara i alla former helt enkelt!

Ha det gott! / Johanna

 

 

Kategori: Okategoriserade

Oj …

… varmt det blev! Som tur är så är mina hundar inte lika värmekänsliga som jag! Nu under vecka 29-30 har hunddagiset stängt och jag jobbar bara vissa dagar. Så lite halvsememester har vi i alla fall …

image

Vinga har varit lite krasslig i magen och fick bo på djursjukhuset ett par dagar. Men nu är tanten i form och som ny och jag kan lova att de andra två, precis som jag, är väldigt glada att ha henne hemma igen …

image

Ha det gott i värmen! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Putte i parken!

I lördags var jag, Ösa och Selma (Vinga fick vara hos mormor) tillsammans med Elin och My och deras vovvar och körde uppvisning i freestyle och htm på festivalen Putte i parken. Vi var där som representanter för Karlstad brukshundsklubb och vi gjorde två starter, mitt på dagen i stekhet sol! Det var en hel del barnfamiljer på plats och jag hoppas att vårt uppträdande var uppskattat :-)

image

Från vänster: David, Leo, Ösa, Selma, Foxy och Nova. Foto: My Johansson.

Hundarna skötte sig fint i värmen och mina två var helt utslagna på kvällen. Men vilken bra miljö att störningsträna i. Toppen! Tack för att vi fick komma!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Fästingar!

Flera av mina kunder tycker att det är svårt att plocka fästingar på sina vovvar. Det finns ju ett ganska stort utbud av fästingmedel på marknaden idag men även om man använder olika typer av preparat så fastnar det ibland någon liten fuling på hunden. Och eftersom vi alla vet att fästingar kan bära på farliga sjukdomar så gäller det att få bort dom så fort som möjligt!

Jag har provat en del olika fästingborttagare och fastnat för den här …

image

… kofoten som finns för både små och stora fästingar. Den är lätt att hantera och det går snabbt vilket gör att hundarna, även sådana som vanligtvis protesterar, knappt hinner märka att man är där och pillar. Mycket smart!

Ha en fortsatt trevlig helg! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Småkorvar!

I söndags var jag på valpbesök igen! Flat-bebisarna växer verkligen så det knakar. Glada, gulliga och roliga små korvar!

image

Busiga!

image

Gulliga!

image

Och lite lagom tokiga, precis som valpar ska vara!

image

Och så råkade den här leksaken fastna på bild … så det kan bli :-) Den ser verkligen ut som att den är ute och springer!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Tandtugg!

Att låta hunden tugga på tuggben för att hålla tandsten borta är mycket bra! Mina äter något slags tugg varje dag och jag behöver väldigt sällan skrapa deras tänder. Något som jag ställer mig tveksam till är alla mjuka tandtugg som finns på marknaden. De är formade för att reducera beläggningar och innehåller ämnen som hjälper till så att tandsten inte uppstår. Det kan säkert fungera för många men det man bör hålla koll på är mängden kalorier hunden får i sig. En mjuk tuggpinne kan motsvara ett mål mat för en liten till medelstor hund. Så har man en vovve som är lite rund om magen och man trots det vill ge den en mjuk tuggpinne så bör man dra ner på den vanliga maten för att hålla det dagliga kaloriintaget i ordning! Många hundar älskar dessa tugg och det kan vara svårt att byta till kalorisnålare varianter, men det finns alternativ. Jag ger mina naturtugg, oxsenor, oxstrupar, revben och märgben och dessa uppskattas mycket!

Vad man än väljer så är det viktigt att hålla koll på vovvens tänder. Titta och lukta i hundens mun och sök hjälp om något ser konstigt ut!

Ha det gott! / Johanna

Kategori: Okategoriserade

Trevlig midsommar!

Vi på Karlstads Hundcenter önskar alla kunder och vänner en riktigt skön midsommar!

image

Njut ordentligt! / Johanna

Kategori: Okategoriserade