Gunilla – Sex, samlevnad och kvinnohälsa

Vem bjuder högst för sjuksköterskan Anna?

Nu närmar sig sommaren med stormsteg och många är vi som ser fram emot semester. Semester och ledigt är något som även sjuksköterskor och barnmorskor önskar sig. Men se, det är många arbetsplatser runt om i Vård-Sverige som fortfarande inte har semesterschemat klart. Jag hör av kollegor att det på de allra flesta arbetsplatser fattas ”huvuden” på schemarad efter schemarad. Många arbetspass är vakanta. Nu kommer det fler och fler erbjudanden om att flytta  hela eller delar av sin semester till hösten och vintern. Givetvis med någon form av kompensation. Frågan är bara hur stor?

Bemanningsföretagen tillfrågas om personal för att täcka vakanserna och dessa företag höjer ständigt sina arvoden.

För den som vill vara bemannings-syster/barnmorska står bemanningsföretagen i kö att locka med allt högre timpenning, fri bostad, mm. mm.

Det måste till en långsiktig lösning. NU! Annars finns det snart inga sjuksköterskor eller barnmorskor kvar inom vården. Vi orkar inte hur mycket som helst och vi behöver också semester för att återhämta oss och för att få umgås med familj och vänner i lugn och ro.


Senaste inläggen.
me too 22 Okt
Bloggat på nwt.se.
Desktop