Gunilla – Sex, samlevnad och kvinnohälsa

Den svarta prostitutionen

Den som köper sex begår en kriminell handling. Den som säljer sex är alltid förloraren. Både på kort och lång sikt. Missbruket av droger flödar och skadorna på den sexköpande dyker förr eller senare upp i allt större utsträckning. Infektioner och själsliga problem är vanliga. Hot och våld hör till vardagen för de utsatta. De som håvar in de stora pengarna är kriminella. Ibland ligor och hallickar, ibland regelrätt människohandel och människosmuggling. Den som är prostituerad har sällan ett egenvärde. Den person som blir sjuk, gravid eller protesterar mot något är utbytbar. Ibland försvinner denna människa och ingen vet vart.

Vi kan inte blunda för dessa sanningar och vi måste hjälpas åt att se och att agera.

 


Senaste inläggen.
me too 22 Okt
Bloggat på nwt.se.
Desktop