Gunilla – Sex, samlevnad och kvinnohälsa

Den svarta prostitutionen

Den som köper sex begår en kriminell handling. Den som säljer sex är alltid förloraren. Både på kort och lång sikt. Missbruket av droger flödar och skadorna på den sexköpande dyker förr eller senare upp i allt större utsträckning. Infektioner och själsliga problem är vanliga. Hot och våld hör till vardagen för de utsatta. De som håvar in de stora pengarna är kriminella. Ibland ligor och hallickar, ibland regelrätt människohandel och människosmuggling. Den som är prostituerad har sällan ett egenvärde. Den person som blir sjuk, gravid eller protesterar mot något är utbytbar. Ibland försvinner denna människa och ingen vet vart.

Vi kan inte blunda för dessa sanningar och vi måste hjälpas åt att se och att agera.

 

Vem jobbade i ottan på påskdagen?

En tidig långpromenad genom Karlstad på påskdagen. Stilla, näsan bilfritt och minusgrader. En del snö ligger kvar på marken. Så dyker den ena rödjacken efter den andra upp. På cykel. Jag kan konstatera att alla som jag ser är kvinnor. Det är hemtjänsten som är på jobb. flera av dem ser jag upprepade gånger under min långa vandring. Vid några tillfällen så kör dom två och två, målmedvetet mot en vårdtagare som behöver kanske hjälp med förflyttning av två vårdare, som lyfter samtidigt.

Medan de flesta av oss vilade och var lediga på påskdagens morgon jobbade dessa kvinnor vidare. Heder åt dem.

Ingen vill väl vara en liten lort?

Varför säger vi inte ifrån, ordentligt, ibland när något är riktigt illa? När någon blir kränkt eller på annat sätt behandlad illa? Hur har vi det med vårt mod?
Jag kan inte låta bli att tänka på Astrid Lindgren och dialogen mellan Jonatan och Skorpan i hennes bok Bröderna Lejonhjärta.
”Men då sa Jonatan att det fanns saker som man måste göra, även om det var farligt. ’Varför då’, undrade jag. ’Annars är man INGEN MÄNNISKA utan bara en liten lort’, sa Jonatan.”

Mera mod till folket!

Lycka i det lilla

Eller rättare sagt, lycka för den lille. Att följa ett litet barn i dess utveckling och hälsa. Att möta intensiva ögon som vill utforska. Att känna, lukta och ta in. Att vara i nuet.

Oavsett om det är en baby eller en vuxen så kanske vi skulle leva i detta, i nuet och att ta in.

Min dag!

Nej jag fyller inte år i dag. Nej inte är det namnsdag heller men det är 8/3, Internationella Kvinnodagen! Det är min dag i dag. Min och mina medsystrar. Att träffas och stötta varandra. Ha trevligt och umgås. Vi behöver varandra och vi behöver nätverka. Vi ses.

Stäng av mobilen och ha sex i stället!

Fler o fler vuxna uttrycker att de inte hinner med att ha sex med varandra. Allt annat prioriteras och när det väl är dax är man urtrött.

Resultaten från en undersökning visar att de av oss som använder mobilen som väckarklocka har sex i lägre grad och upplever sexet sämre. Varför? Jo innan du skall lägga dig fingrar du på mobilen och då kan du oftast inte låta bli att kolla annat också i mobilen än att ställa in väckningsfunktionen. Fokuset förändras och tid tas från partiden.

Mitt råd är att fingra på dig själv och din partner i stället. Njut av varandra och kroppskontakten med varandra. Lycka till med sexet.

Våldsamma pappor får fortsätta att umgås med sina barn. Hallå domare och nämndemän!

Roks: Barn ska slippa träffa en våldsam förälder

Vid vårdnadsprocesser där våld förekommit körs mammor och barn ofta över. Domstolarna saknar kunskap om mäns våld mot kvinnor. Därför bortser man många gånger från det våld som utövats av papporna och menar att vårdnads­frågorna kan lösas i samförstånd, skriver Zozan Inci, Roks.

Det finns en hel del forskning på just ämnet att barn som bevittnat hot o våld i hemmet tar skada av detta. En pappa som hotar, misshandlar och våldtar kvinnan har skadat även barnet. Ett barn kan inte försvara sig och behöver samhällets hjälp att bli fredat och få lugn och ro. Vid vårdnadsprocesser senare tas argument som att det är viktigt att fortsätta ha kontakt med sin pappa upp. Men hallå, pappan har förverkat sin rätt till att vara en god pappa. Han har brustit i sin omvårdnad om barnet. Han är ingen god förebild för sitt barn.

Varför är ni fortfarande så mossiga många av er domare och nämndemän? Läser ni inte på?

Jag tar gärna ett snack med er.

En go kram

Alla hjärtans dag! Extra tankar till de kära, familjen, vänner och härliga människor i fantastiska möten.

Skulle önska att alla människor skulle kunna få en go kram av någon som står dem nära och håller av dem. Någon som vill dem väl och är god.

Sänder en virtuell kram.

Kvinnors kroppar, kvinnors rättigheter

Jag har tidigare gjort flera inlägg om kvinnors rätt till sina egna kroppar. jag har skrivit om att vi måste värna aborträtten. Jag har skrivit om att vi måste hjälpas åt att före dessa delar av feminismen framåt.

Därför skriver jag igen dessa ord. Snaran tycks dras åt mot oss kvinnor i delar av världen. Vi behöver stödja och stötta varandra vi kvinnor.

Nu vill jag inte kramas längre!

Tvätta och sprita händerna är uppmaningen från oss i vården för att minska smittspridningen av infektioner och baskilusker i allmänhet.

Men allt detta kramandet då? Och kindpussande eller pussande på munnen ? Här är vi väldigt nära varandra med våra näsor och munnar. Snoriga. hostande och kletiga ögon. Förkylningar och influensor har verkligen läge att föröka sig. För att inte tala om vinterkräksjukan. Dessa jobbiga infektioner är luftburna och hoppar gärna från person till person via våra små, små, små vätskedroppar från våra luftvägar.

 

Tack men nej tack. Inga kramar nu. Fast för min fina familj gör jag ett undantag.

Senaste inläggen.
Min dag! 08 Mar
En go kram 14 Feb
Desktop