En av oss…

Besök av Peter. En av oss…/Toleransprojektet Karlstad.

 

Att lyssna på berättelser om och av andra människor är lärorikt, att få möjligheten att ta  del av dessa och ”blanda ner dem i en gryta” och vispa runt dessa med ens egna erfarenheter. Ta det bästa ur den blandningen, memorera och sedan stoppa ner dessa i sin egen livsryggsäck för använda vid behov och möjligheter.

Under den senaste träffen hade vi besök av Peter Sundin som är handläggare på Brotts Förebyggande Centrum i Värmland, där han tillsammans med några kollegor arbetar med våldsbejakande extremism. Peter är och blev en förebild för många av oss, och hans berättelse och kunskap gav oss flera nya insikter.

Att sakernas tillstånd inte alltid är så lätt, att exempelvis  ta sig ur en extrem rörelse och sedan gå vidare. För att klara detta krävs mod, otrolig envishet och klarsynthet, Peter gav oss under föreläsningen och samtalet med gruppen En av oss…/Toleransprojektet bevis på att med stöttning och hjälp så går det. Peter hade också förebilder som stod för upp honom, ställde krav och gav positiv bekräftelse i en bra mix. Goda förebilder och vettiga vuxna är viktiga.

 

Tack Peter!


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop