En av oss…

Arbetsmöte, inför redovisningar och egna föreläsningar.

Tänk vad tiden går fort, allt för fort ibland, i höstas träffades gruppen för första gången och vårt gemensamma arbete startade, lära känna varandra, förberedelser och att rusta oss inför resan/exkursionen på plats. En resa i förintelsens spår, där alla sinnen och tankar är på helspänn hela tiden, även om man balanserar med mycket skoj och tokigheter så är man ändå där. Och nu ligger vi i fas nummer tre; redovisningar och föreläsningar av och med våra ambassadörer inom En av oss…/Toleransprojektet i Karlstad på UNO ungdomens hus. Det är snart dags att summera vårt arbete, ett arbete som har gjorts storstilat av gruppen med gymnasieskola på dagtid och träffar på kvällstid varannan torsdag. När vi har träffats och genomfört en runda/delning, dvs logga in och kolla av hur var och mår så har; ”det är mycket prov i skolan, aktivitet i en förening” tagits upp bl. a. Men det har kämpats på, och man uppmuntrar varandra som vanligt, stor cred alla ”barn” och basgruppsledare!

En inställd föreläsning (den tar vi igen nästa vecka Sundin 😊) gav oss möjligheten att påbörja planeringsarbetet för redovisningen lite tidigare, det var som att panga en påse med konfetti så var arbetet igång. Det är då vi ungdomsarbetare njuter lite extra, ”tjuvlyssnar” på det goa surret när grupperna testar idéer och tankar på det som de vill dela med sig av till alla som besöker UNO ungdomens hus i Karlstad när det blir dags.

Men framför allt, att se hur unga vuxna växer. Det är det som alla som arbetar med liknade projekt och Toleransprojektet runt om i landet har som en stor ynnest och förmån att se och uppleva. Ja, det är okey att bli avundsjuk.

Det är inte helt ovanligt heller att våra ambassadörer besöker sina gamla högstadieskolor och berättar vidare, basgruppsledare Ida ska enligt inside informationen vara delaktig med Toleransprojektet på Hammarö. Kul, kul! 😊 (Fy på sig fröken Erika 😉) Tove, Piff och Puff kommer att besöka åk 6 på Orrholmskolan i Karlstad, våra basgruppsledare från Ungdomar För Trygghet som organisatoriskt ligger under Räddningstjänsten i Karlstad, ska berätta för sina arbetskamrater, och det är ganska många som får ta del av Majsans, Becks och mamma Tripaloskis tankar.

Och en fokusgrupp inom ungdomsfullmäktige har tillsammans med Folkuniversitet redan sökt pengar till en ny grupp av En av oss… Det rullar på, om man säger så!

 


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop