En av oss…

Amina, Maja och Marcus.

Tre av våra ungdomsledare / basgruppsledare jobbar normalt sett som ”Ungdomar för trygghet” anställda av Räddningstjänsten. Och det är tredje året som vi får använda oss av dessa duktiga förebilder från UFT, och det är guld för oss och våra deltagare. Vi ser två ”vinster” i detta; Vi får duktiga ledarkollegor  med oss, men också att vi inom En av oss…/Toleransprojektet kan ge utvecklingsmöjligheter som ledare. I år är det Amina, Maja och Marcus som är med på tåget (i bussen) och deras tankar inför resan kan du läsa om nedan:

”Mina förväntningar med resan är försöka förstå hur det var möjligt att det hände.
Jag vill lära mig mer om förintelsen och då är det bästa sättet att åka till Polen och se allt med egna ögon.
Jag är intresserad av hur jag kommer reagera när jag väl är där och ser allt.
Jag tror att resan kommer vara väldigt rolig men samtidigt väldigt jobbig.
Jag vill utveckla mina ledaregenskaper och det är en bra möjlighet att göra det på och jag har en bra grupp så det känns skönt. Jag ser fram emot att se det polska landskapen för det blir första gången jag åker dit. Ser även fram emot att vinna alla tävlingar för det kommer vi ju göra. ?”

——-
”Jag känner mig supertaggad att det nu snart är dags för avfärd mot Polen och allt vi kommer få vara med om. Jag tror eller snarare vet efter vad jag hört från de som varit med tidigare år att det är ett tufft schema på olika sätt, både psykiskt såklart men även att det kommer bli långa dagar där vi kommer gå mycket. Men jag är peppad och redo för allt resan innebär ska jag säga; sorg, lycka, kunskap, ilska, frusna tår (troligtvis), att uppleva allt vi ska besöka, bussresan, att få stötta, sprida energi och glädje, men mest av allt att komma närmare alla goa ungdomar och er ledare. Vet efter vad jag hört från mina kollegor att den gemenskap gruppen får efter denna vecka är helt otroligt stark. Och det kan jag verkligen förstå, då man delar alla intryck, känslor och tankar som kommer upp, med varandra.
Detta är en resa jag velat göra väldigt länge och hade tänkt göra på egen hand. Det känns därför helt fantastiskt att jag istället får följa med och hjälpa till som ledare i denna alldeles underbart goa grupp.

Snart är det dags och jag längtar massa! Nu kör vi☀️☀️”

———
”Mina förväntningar på resan det här året är att jag ska lära mig mer och förhoppningsvis få mer förståelse.
Till skillnad från förra året så är mina förväntningar högre eftersom jag denna gång har mer kunskap och mer erfarenhet.
Jag hoppas att resan också blir ett minne för hela gruppen för livet, ett bra minne. Men även också ett minne som får dom att tänka till en extra gång när dom läser nyheterna eller kanske bara tänker en gång extra när dom är otacksamma i vardagen.

Jag hoppas också att alla som följer med på resan får känna känslor dom aldrig känt och får ett perspektiv på hur saker varit men också hur saker är än idag.
Jag vill också att dom ska prata om det som hänt och det som händer idag och jämföra och förstå att vi egentligen inte kommit så långt som medmänniskor ändå..

Men mest av allt så vill jag ju så klart att vi alla ska få en grym resa som vi kommer minnas både på gott och ont och resten av våra liv !”

 


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop