En av oss…

Bussen vårt eget fort och en samlings- och reflektionsplats.

Det är många tankar om förväntningar inför En av oss…Toleransprojektets resa till Polen som genomförs UNO Ungdomens Hus regi tillsammans med Folkuniversitetet och Ungdomsfullmäktige i Karlstad. Den här gången får du ta del Hazels tankar på En av oss… bloggen.

Förväntningar.

”Om en sisådär två veckor så kommer jag och ett tjugotal andra ungdomar dra ut på en resa. En väldigt viktig resa och de minnen vi ska skapa tillsammans är minnen vi kommer behålla för livet. Vi ska till Polen.

I Polen ska vi besöka platser viktiga för den process som tog plats här för ungefär 80 år sedan. En grotesk process som brukar kallas förintelsen. Det är svårt att föreställa sig något annat än att det kommer vara en ytterst känslosam upplevelse. Men inte nödvändigtvis på ett negativt sätt.

Vi ska som sagt resa till och i Polen, och det med buss och färja. Ett bra miljöval. Jag tror att bussen kommer att spela en central roll i att smälta all den information vi kommer att få, alla känslor vi kommer att känna. Jag tror att bussen kommer att ge en distans till hemskheterna, en paus, en plats och tid där vi kan tänka och formatera. Bussen, och tiden vi kommer att spendera i den kommer kanske vara precis lika viktig som tiden och platserna utanför den. På bussen så kommer det finnas syre nog att tänka, och inte bara överväldigas av det totala lidande som utspelat sig på de platser vi ska besöka.

Mina förväntningar för resan ligger hos bussen vi ska åka i. Den kommer att ta oss dit vi ska, och hjälpa oss att ta tillvara på det vi får lära.”

/Hazel S.


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop