En av oss…

#WeRemember

BFC, Röda korset, Svenska kyrkan, ABF, Länstyrelsen i Värmland, Värmlands Museum har haft ett digert program under veckan inför förintelsens minnesdag runt om i värmland. Som avslutades med ett heldagsprogram i Karlstad under lördagen där Karlstads kommun genom UNO ungdomens hus projekt En av oss… /Toleransprojektet fick möjligheten att avrunda veckan och dagen.

Programmakarna Julia och Oskar som tillsammans med Julia och Elias (sång, musik och gött mellansnack)
ramade in innehållet och delade sig av med sina upplevelser och känslor på ett sätt som får oss förstå att historien är något vi måste lära oss av. Vilket blev så tydligt när två äldre damer ( och flera med dem) stannade kvar och tackade innerligt för kvällen. Väl värda det tacket är ni stora och lilla Julia, Oskar och Elias! Bra jobbat barn!

En sådan här kväll blir också en form av återträff för oss som gjort resorna/projektet tillsammans. Varje deltagare och årgång är unik, vilket gör det hela så speciellt. Snacket om vilka platser vi besökt, händelser i form av en buss med egen gps etc.
En kväll med många bottnar, och oerhört viktig på många sätt och vis.

PS Julia och Elias lägg ut er musik och sång på Spotify!

 

 


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop