En av oss…

Lek, balans och förebilder

Leken och humorn är en nödvändig del inom En av oss.. /  Toleransprojektet, för vi jobbar ibland med djupare frågeställningar utifrån de historiska perspektiven . Vi hanterar också lite mera filosofiska frågeställningar, för att vrida på saker och ting, att tänka normkritiskt. Hur tänkte jag där egentligen? Och vad gjorde jag av den tanken rent praktiskt? Då är det gott och bra att leka och ha kul tillsammans för att ha balansen.

Senaste träffens innehåll handlade mycket om barnen, barnen under förintelsen. Vilket också är väldigt lätt att relatera till vad som händer idag, när vuxnas galenskaper och övergrepp i form av krig drabbar barnen.
Under WWII var det många vuxna som genom ett bra förhållningssätt respekterade och ställde upp för barnen. En av dessa bekantade vi oss med och pratade en del om, Janusz Korczak, respektens pedagog i vars fotspår som vi kommer att följa i Warszawa. Han och övrig personal på barnhemmet Dom Sierot blev förebilder för barnen där.
Per automatik kom vi då in på våra förebilder, och vilka förebilder vi inom En av oss…gruppen har. Vad betyder en förebild ?
Vilken förebild har du? Du som läser vår blogg, ta en stund och reflektera över din/dina förebilder, vad de betyder för dig.

Jag vill påstå vi ”gammel-ledare ” inom En av oss …/Toleransprojektet har fått ett 20-tal nya förebilder, och det är våra deltagare, ungdomar för trygghet och ungdomsledare. #ungavuxnapåtå

 


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop