En av oss…

Andra träffen med ”En av oss…/Toleransprojektet på UNO-Ungdomens hus

 

Andra träffen med ” En av oss …
/Toleransprojektet på UNO ungdomens hus i Karlstad.
Två träffar med påfyllning av historiska kunskaper, intro till WWW2. bl a och i relation till vad som händer i dag runt om världen. Men framför allt förbereda oss inför resan till Polen och för framtiden.

Dagens clou var gruppsamtalen över temat; Vad är praktisk demokrati för Dig? Häftiga tankar från gruppen, över ett ämne som rör och berör alla människor.

Den klart starkaste delen av dagens undervisning var delen om T4 – /Eutanasiprojektet som pågick under några år i krigets Tyskland. Som genast blir ännu starkare, då en ungdom ur gruppen berättar att en släkting var en av de som avrättades under T4. Plötsligt så kom det så nära oss alla i gruppen, detta ofattbara.

Under kvällens träff informerade vi varandra också om ”Vandring i flyktingspår … som vi gör till veckan, grottar ner oss ytterligare i historien runt husknuten. Vad hände i Norden, framför allt längs den norsk/svenska gränsen i Värmland?

Att genomföra ”En av oss… /Toleransprojektet kräver stort engagemang, Kim Melander spindeln i nätet, gör ett grymt jobb. Ungdomar för trygghet som du ser på bilden är med som basgruppsledare. Ida och Michaela våra ungdomsledare, får du bekanta dig med mera i nästa blogg.

 

Ungdomar för trygghet i Karlstad.


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop