En av oss…

Vad har det betytt för mig, att delta i ”En av oss…/Toleransprojektet?

Ida, Oskar och Emma har tidigare delat med sig av sina tankar om betydelsen av att ha deltagit i ”En av oss…/Toleransprojektet i Karlstad. Idag har du möjlighet att läsa Lillys reflektioner.

En Av Oss ligger mig väldigt varmt om hjärtat då det fick mig att bli mer tacksam för det liv jag lever. Hela resan med detta toleransprojekt var även en resa med mig själv som person. Jag har alltid varit intresserad av mänskliga rättigheter och förintelsen, men med En Av Oss så växte det ännu mer. Både resan till Norge/Östervallskog och Polen var så otroligt lärorika och fina resor, trots all hemsk historia som ligger bakom alla platser vi besökte.

Att få chansen att träffa personer som överlevt förintelsen är jag evigt tacksam för, det gav mig bara ännu mer kunskap som jag själv sprider vidare. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så intresserad av något som jag är för just förintelsen och mänskliga rättigheter och att då få vara med i ett toleransprojekt som detta, har bara gett mig mer möjligheter att få föreläsa och förhoppningsvis jobba med detta.

Jag skulle kunna sitta och skriva hela dagen om vad En Av Oss betytt för mig, men för att göra det kortfattat med ett ord så säger jag ALLT. Det låter klyschigt men så är det faktiskt. Jag fick chansen att lära känna så många fina människor i både min egen ålder samt mycket äldre människor.

Man brukar säga att ålder bara är en siffra, och det stämmer så himla bra med detta projekt för man blir vän med alla i alla olika åldrar, vilket jag tycker är nyttigt. Jag är stolt över att vara en del av En Av Oss och jag säger stolt att jag aldrig kommer sluta berätta historian vidare.

/Lilly Dahlöf


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop