En av oss…

Vad har En av oss …/Toleransprojektet betytt för mig? Emma delar sina tankar till oss.

Ida och Oscar har delat med sig av sina tankar och reflektioner om vad En av oss…/Toleransprojektet har betytt för dem. Emma som var med för fyra år sedan, delar med sig av sina tankar, på väg till Centralamerika och ett volontärsarbete.  

I skrivande stund sitter jag på ett flyg på väg till andra sidan jorden. Många timmar passerar och jag förflyttar mig bokstavligt talat mellan tid och rum. Under dessa timmar hinner jag stanna upp och reflektera mer än vanligt så när jag får frågan om vad Toleransprojektet En av oss betydde för just mig är det många minnen som kommer upp till ytan igen.

Jag tänker tillbaka till April 2014 då min resa började, utan en susning om hur den skulle bli. Inte visste jag att 8 dagar skulle bli ett sådant wake up call. Inte visste jag att en plats med ett par stenar och ett par träd skulle vara den plats jag aldrig ville se igen. Inte visste jag att jag ändå skulle åka tillbaka. Inte visste jag att min resa i Förintelsens spår skulle få mig att våga så mycket mer.

Inte visste jag.

I dag är jag 4 år äldre än jag var då. I dag kan jag se på saker ur fler perspektiv, idag kan jag resa själv till andra sidan jorden, idag är det inte lika lätt att vara tyst och titta åt andra hållet, jag har lättare att sträcka på mig och säga ifrån när det behövs.

Jag hade nog lärt mig allt detta tids nog ändå, men det hade kanske tagit mig 10 år längre utan de här 8 dagarna i april 2014. En av oss, min resa i Förintelsens spår gav mig verktygen att förstå att en resa kan vara så mycket mer än en solsemester, att du kan lära dig så mycket mer än vilken solskyddsfaktor som passar bäst. En av oss är orsaken till att jag inte varit på en vanlig solsemester sen dess. Orsaken till att jag sitter här idag på väg mot ett nytt äventyr, ett nytt wake up call. Vad jag vet än så länge; jag behöver solskyddsfaktor + 30. Jag kommer veta en hel del mer på flyget hem om 10 veckor.

Så om du funderar på att bli En av oss, sluta fundera och åk bara, det är resegaranti på att det blir en av de bästa resorna du gör.

/Emma Molin


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop