En av oss…

För fjärde gången…Vi gör det igen!

UNO ungdomens Hus i Karlstad startar i September upp en ny ”En av oss ” – grupp/Toleransprojekt.

Det är fjärde året som vi är på gång, och en av de mäktiga sakerna med En av oss är det ekonomiska upplägget för genomförandet. Under tre år har föregående grupps deltagare med en fokusgrupp från ungdomsfullmäktige sökt och fått pengar ur olika fonder för kommande års grupp. Snacka om goda ambassadörer för samexistens, mänskliga rättigheter, och mångfald ! Och att tänka på sina kompisar! Övriga kostnader och personal står öppen fritidsverksamhet (kultur & fritid) för.
Upplägget är det samma som tidigare, och det upplägg som Toleransgrupperna runt om i landet som har samverkan med Segerstedts institutet (GU) i Göteborg.
Det vill säga: Ansökan-Lektioner/Träffar- Exkursion/resan i förintelsens spår i Polen-Efterarbetet med redovisning av arbetet. Det som sticker ut lite är att vi grottar ner oss i den värmländska historien under WW II.
Resan och utbildningen vi gör tillsammans är en inre och yttre resan, där vi upptäcker och tillsammans försöker förstå sakernas tillstånd.
Snart kommer UNO ungdomens lägga ut info på sociala medier hur och vart man söker för att kunna vara med. Fram till dess kolla med dina kompisar eller ungdomar för trygghet som varit med i En av oss …
Å du, fortsätt chilla och njut, sommaren behöver inte vara över för att sommarlovet och semestrar är över. Eller hur?
I denna NWT blogg kommer berättelser och tankar presenteras av deltagare och personal, följ oss gärna.


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop