En av oss…

Nu är ambassadörerna och möjliggörarna på gång!

 

Ibland så rusar tiden bara iväg, i höstas så samlades ett gött gäng deltagare, ungdomar för trygghet och ledare från öppen fritidsverksamhet Kultur & Fritidsförvaltningen för att starta upp 2016/17 års #Toleransprojekt En av oss… på UNO ungdomens hus.
Förberedelser så gott det går för vad vi kommer att uppleva, tider, när och var, upplägg av lektioner, läxor som ska skrivas, samtal och tankar utbyts. Att lära av andra och varandras erfarenheter, och historiska berättelser från äldre släktingar. Och mitt i det hela fika och garva tillsammans, och bara va! ( Kim och Tims fikabuffé, den vill man inte missa! ) För skrattet och humorn är en stor ingrediens, att hålla den balansen under tiden tillsammans och i livet det är bra och nödvändigt.
Att lära känna varandra inför resan, är förmodligen det allra viktigaste. Det gjorde vi bland annat genom att bl a genomföra ” En vandring i flyktingspår, med övernattningar och olika aktiviteter på gränsen till och i Norge. För andra världskriget var bara några minuter och hundratals meter ifrån platser där vi befann oss, och för många människor som då bodde längs gränsen. Genom berättelser och rollspel i mörker och regn med händelser från -40 talet, det ger perspektiv till dagens händelser när människor behöver fly från krigets vanvett och utsatthet. Och vad vi kan och behöver lära oss av dåtid, för nutid och framtid.
En av oss… Toleransprojektet, med resan till Polen är inte bara en resa. Det är snarare två resor, en inre och en yttre resa.
Har du tid och möjlighet på söndag, kom till UNO ungdomens hus i Karlstad. Och ta del av ett gött gäng ungdomars resa och tankar genom bilder, livemusik och berättelser nästan ett år senare.


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop