En av oss…

På väg till Polen

15/4
Vi samlades runt halv tio på lördagsmorgonen längs Museigatan i väntan på att bussen som skulle ta oss till Polen. Stämningen i gruppen kände jag som spänd och förväntansfull på vad som skulle vänta oss. Vårt första stop längs vägen till Polen och där stanna vi i Mullsjö för att äta lunch och sträcka på benen. Senare på kvällen kom vi fram till Karlskrona, där mat stod på spel och runt åtta tiden påstigning på färjan till Polen. På färjan så pratade vi i våra bassgrupper om hur vi mådde. Sen så gick vissa och la sig för att sova och vissa tittade runt på båten. Men det blev en väldigt blåsig natt då många fick en dålig natt med lite sömn.

16/4
Dagen startades med frukost och sedan ankomst till Polen. Hela förmiddagen gick åt att åka buss till stället där vi skulle äta lunch. Sedan bar det av mot byn Chelmo. Innan kriget var Chelmo en helt vanlig by. Chelmo fortsatte att vara en vanlig by för byborna men samtidigt började utrotelsen av judar. Man utrotade judar från olika delar av Polen och Tyskland. Vi började med att titta på det stället judarna kom innan de blev utrotade. Efter detta bar det av mot det ställe där den sista utrotningsplatsen och massgravarna. Detta upplevdes på olika sätt av oss men de flesta var ledsna eller känner sig tomma. Efter detta åkte vi till Krakow där vi ska spendera de kommande nätterna. Så efter en middag på en judisk resturang är det dags att sova.
Oscar och Elin


Senaste inläggen.
Äntligen! 15 Mar
Bloggat på nwt.se.
Desktop