Christian Holm Barenfeld
Etikett. politik

Stärk tullen och polisen

Nyligen besökte moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé oss i Värmland. Under hans vistelse presenterade vi förslag för att rusta gränsskyddet. Det är avgörande för Värmland och resten av Sverige att Tullverket och polisen har de verktyg som behövs för att stoppa smugglingen samt de kriminella.

Därför vill vi moderater öka anslagen till tullen med hela 25 procent och detta skulle innebära 14 stycken nya tulltjänstemän i Värmland. Det är en viktig förstärkning och något som skulle göra vårt län tryggare – men vi nöjer oss inte där. För att knäcka den organiserade brottsligheten och de utländska stöldligorna krävs mer. Tullen måste få befogenheter att stoppa fordon för att undersöka dem och kvarhålla personer med misstänkt stöldgods. Att så inte är fallet idag är både oroande och djupt problematiskt. Dessutom föreslår vi att utländska medborgare som begått brott i Sverige ska avtjäna straffet i sitt hemland samt kraftigt skärpta straff – bland annat för bostadsinbrott och gängkriminella.

Vi vill även öka antalet polisanställda med 10 000 till 2024. Här i Värmland skulle det betyda över 200 nya polisanställda. Dessutom föreslår vi höjda polislöner med i genomsnitt 3 000 kronor i månaden. Regeringen har haft högkonjunktur och vinden i ryggen men ändå inte förmått sig att bryta otryggheten och den organiserade kriminaliteten.

Skurkarna ska sitta inne – så att du kan vara trygg och säker ute. Den 9 september kan du rösta för en ny regering.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop