Christian Holm Barenfeld

Nostalgidag i Torsby

Bild: Christian Holm Barenfeld och Torsbymoderaternas ordförande Lillemor Ronge.

I helgen hade jag möjligheten att få vara med Torsbymoderaterna på Torsby Nostalgidag i Graneviks Folketspark. En trevlig folkfest, men många besökare och många fina bilar, företrädesvis amerikanska från 50- 60- och 70-talet, men även några ännu äldre och några som är lite nyare. Det är ett årligt återkommande evenemang och det är alltid lika trevligt att vara på plats. Vi moderater fanns på plats för att diskutera politik med besökarna och jag fick möjlighet att också prata lite i en kortare utfrågning av eventets konferencier.

Det är alltid trevligt att få berätta vad vi moderater vill göra, varför vi söker väljarnas förtroende och varför vi anser att de ska rösta just på oss. Innan jag blev utfrågad, utfrågades också riksdagskollegan Eva-Lena Gustafsson (S) som också är kommunfullmäktiges ordförande i Torsby. Vi tycker inte alltid lika och så ska det vara. Jag reagerade dock när Eva-Lena på frågan om regeringens bensinskattehöjning menar att det beror på Miljöpartiet. Nu är det ju så att regeringens partier ansvarar för hela regeringens politik. Finansministern har huvudansvaret för de ekonomiska frågorna och har tvärt emot sitt och Socialdemokraternas vallöfte höjt bensinskatten varje år. Totalt handlar det om ca 1,40 kr per liter.

Kollar man opinionen så kan vi vara säkra på att Socialdemokraterna inte kommer sitta i egen majoritet heller efter valet. Moderaterna och Alliansen säger nej till regeringens bensinskattehöjningar. Regeringen har under mandatperioden höjt skatterna i landet med ca 60 miljarder och avser att fortsätta höja skatterna.

Många i Sverige lever i utanförskap, inte mins ungdomar som inte klarat skolan och de som kommit hit från utomeuropeiska länder, och integrationen fungerar inte. Därtill är antalet poliser färre idag än för tio år sedan trots att befolkningen har ökat. Det mest allvarliga är att skatterna höjs mest på jobb och företagande och att många av regeringens reformer under denna mandatperioden och förslagen för den kommande är direkt landsbygdsfientliga.

Vill man inte ha Socialdemokraternas kraftigt höjda bensinskatter, en politik för fler jobb och företag, för ökad trygghet och fler poliser och vill man ha en mer landsbygdsvänlig politik – en politik för hela landet – ja då är en röst på Moderaterna en mycket god idé.

 

Bild: Torsbymoderaterna Lillemor Ronge och Mikael Persson.

 

 

 


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop