Christian Holm Barenfeld

Bra med längre öppettider!

Nu är frågan om längre öppettider på krogen på tapeten igen. Det är en högst rimlig uppfattning och det borde i grunden, enligt mig, vara krögarna och kroggästerna som avgör när krogen ska stänga. Alkohollagen som reglerar detta idag kräver dock att det finns en stängnings- och en öppettid, men även den lagen är så klart möjlig att ändra. Dock känns inte behovet av detta enormt då jag har svårt att se någon krog i Karlstad som skulle vilja ha öppet dygnet runt och jag tror också att efterfrågan för detta bland invånarna är hyggligt låg.

Mer generösa öppettider är en fråga som jag drivit under många år och det är kul och bra att Moderata Ungdomsförbundet nu fortsätter driva den och för upp den till diskussion. Att förlänga öppettiderna vore bra både för Karlstad som besöks- och evenemangsstad, för att få mindre stök på stan vid stängning och för att det, enligt mig, är rätt att politiken reglerar detta mindre.


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop