Christian Holm Barenfeld

Sektliknande LO, inte för alla!

Åsiktsfrihet förefaller inte vara i fokus på fackförbundet LO som petar oliktänkande. Att vara sosse förefaller vara den enda framgången för att arbeta inom LO. Samtidigt röstar allt färre LO-medlemmar på Socialdemokraterna. Närmare sex av tio LO-medlemmar röstar på andra partier än Socialdemokraterna, men trots detta fortsätter LO att vara en del av den Socialdemokratiska partiapparaten. Medlemmarnas pengar pumpar de gladligen in direkt in i det socialdemokratiska valmaskineriet. Det är inga småbelopp utan många tiotals miljoner som man betalar till Socialdemokraterna. Därefter ställer LO, genom sin ordförande Karl-Petter Thorwaldsson direkta krav på vad regeringen ska leverera då LO köper regeringen. Igår röstades ett LO-bidrag  igenom i riksdagen. Medlemsskap i facket ska nu vara avdragsgillt, vilket faktiskt är helt orimligt. Därtill ställer LO en massa andra krav på regeringen och är väldigt öppna med att de betalar Socialdemokraterna och kräver leverans för detta. I alla andra rimliga fall skulle detta kallas mutor och korruption och leda till kännbara straff. Den direkta förälskelsen mellan LO och Socialdemokraterna kallas dock istället för facklig-politisk samverkan, men klart är att den fackliga vurmen för socialdemokratin är viktigare för dem än deras medlemmars bästa. Så är du inte sosse, gör slag i saken och sluta betala medlemsavgiften till LO!


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop