Christian Holm Barenfeld

Stor M-satsning på fler poliser och ökad trygghet

Idag presenterade Moderaterna en stor satsning på fler poliser. Rättspolitiske talespersonen Tomas Tobé och vår partiledare Ulf Kristersson höll presskonferens och levererade tydliga, konkreta, kraftfulla och finansierade förslag för fler poliser och ökad trygghet. Det finns en relativt stor enighet i svensk politik att det behövs fler poliser och ett bättre fungerande rättsväsende för att säkerställa ordning och trygghet i vårt land. Ska detta vara seriöst menat behövs dock konkreta förslag och det är just sådana som vi idag har presenterat från Moderaterna.

Alliansregeringen utbildade fler poliser och ökade antalet poliser från drygt 17.000 till 20.000 under våra år i regeringsställning. Nu minskar antalet poliser och allt för många poliser lämnar polisen. Samtidigt ökar befolkningen och det är inte en hållbar utveckling. Den grova brottsligheten har fått fäste i Sverige och utsattheten för brott mot person är den högsta på över tio år, en utveckling som vi måste bryta. Därför är vi tydliga och berättar vad vi vill.

Moderaternas satsning på fler poliser:

1️⃣ Vi prioriterar 10 000 fler polisanställda. 4,3 miljarder kronor satsas i budgeten för att möjliggöra detta.

2️⃣ Höjda löner för poliserna, så att fler ska vilja utbilda sig till polis och att fler ska vilja stanna i yrket.

3️⃣ Vi vill betala för polisutbildningen. De första fem åren som polis skrivs en femtedel av lånet av varje år. Efter fem år är hela lånet avskrivet. Vi vill även öppna polisskolor på fler orter.

För att detta ska bli verklighet behöver Sverige en ny regering som prioriterar fler poliser, lag och ordning.

 


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop