Christian Holm Barenfeld

Osanningar och rena lögner från S och LO.

Det märks att det börjar närma sig val och uppenbarligen är Socialdemokraterna såväl som deras viktiga finansiär och fackliga gren LO desperata. Från Moderaternas sida har vi efterlyst bra politiska samtal där vi presenterar våra lösningar på dagens samhällsproblem. Det kommer alltid bli, och ska vara, diskussioner och ibland hårda debatter mellan politiska partier, men det är rimligt att kräva en grundläggande nivå och att det man säger har bäring på fakta och sanning. Där har Socialdemokraterna och LO de senaste veckorna dessvärre visat på motsatsen.

Utrikesminister Margot Wallström skriver i en tarvlig debattartikel, som inte på något sätt borde anstå en minister, på ett anklagande sätt och kräver besked av kring regeringsfrågan av Ulf Kristersson (M). Ulf Kristersson har vid flera tillfällen varit mycket tydlig i de frågor Wallström tar upp. Då jag är övertygad om att Wallström är förmögen att ta till sig dessa budskap får jag helt enkelt anta att det var ett taffligt försök att med felaktig information diskreditera politiska motståndare.

Strax för det att Margot Wallström skrev sin artikel hade hennes ministerkollega, försvarsminister Peter Hultqvist, skrivit en lika osaklig artikel där han helt bortser från fakta i frågan och går rakt emot det Moderaterna har föreslagit, vilket vi berättat om både före och efter artikeln och som vi gärna berättar om. Vårt mål är nämligen att prata om Moderaternas politik och hur vi vill lösa samhällsproblem. Socialdemokraterna och LO verkar också, i det närmaste besatta av att vilja prata om Moderaternas politik. Dessvärre utan koppling till verkligheten och våra riktiga förslag.

Här om dagen presenterade det socialdemokratiska fackförbundet LO valrörelsens lågvattenmärke så här långt. Det var en lögnaktig och direkt felaktig film som de lagt ut på youtube. Med de multimiljonbelopp som LO spenderar på Socialdemokraterna i valet, av sina medlemmars hårt inarbetade medlemspengar hade man hoppats att åtminstone sanningshalten skulle vara rimlig. Dessvärre förefaller denna förhoppning vara för mycket.

Är man medlem i LO och inte vill vara med och vare sig finansiera en Socialdemokratisk valseger eller en osaklig och smutsig valrörelse så är min uppmaning att man omgående begär utträde ur LO.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop