Christian Holm Barenfeld

På tur till grannlandet

Bild: Norges statsminister Erna Solberg talar på Høyres landsmøte.

Befinner mig för närvarande i Oslo på landsmöte (partistämma) för Moderaternas norska systerparti Høyre. Landsmötet inleddes igår med tal av partiledaren och statsministern Erna Solberg. Det är intressant att följa diskussionerna och debatterna här och likheten mellan Høyre och Moderaterna är stor. För mig som värmländsk riksdagsledamot är det extra givande och bra att vara på plats. Norge och Osloregionen är ju så viktigt för Värmland, för våra jobb och för våra företag.

Att vara på plats här ger ju därtill mycket bra möjligheter till möten och nätverkande. Att prata med kollegor i det norska Stortinget och med ministrarna här om frågor som är viktiga för Värmland och Sverige och vad vi kan göra för att förbättra det som idag kanske inte fungerar så bra som vi vill är så klart i fokus. Att prata om hur vi kan förbättra kommunikationerna med de som är ansvariga för det. Vi behöver bättre vägar och snabbare tåg mellan Värmland och Oslo. Vi behöver också stärka upp det rättsliga samarbetet så att brottslig verksamhet som sker över den svensk-norska gränsen bättre kan bekämpas. Samarbete på sjukvårdsområdet där vi inte minst skulle kunna sälja mer sjukvårdstjänster från Värmland till Norge. För egen del som ledamot i riksdagens arbetsmarknadsutskott blir det också mycket diskussioner om frågor kring just arbetsmarknad, företagande och integration.

Bild: Christian Holm Barenfeld, Erna Solberg, Anders Edholm, Elisabeth Bauer.


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop