Christian Holm Barenfeld

Ett år sedan terrorattacken!

Nu klockan 14.53 är det exakt ett år sedan den vidriga terrordådet i Stockholm där en ensam radikaliserad galning med lastbil körde in på Drottninggatan i Stockholm och mejade ned folk och skadade och mördade människor besinningslöst. Hela Sverige stannade upp, jag tror att de flesta av oss vet vart vi befann oss och vad vi gjorde just den tidpunkten. Mitt i allt kaos, i den enorma tragedin så kunde vi samtidigt se att folk hjälpte varandra, ställde upp för varandra och vi bestämde oss i det närmaste mangrant att terrorn inte skulle få ta vårt öppna samhälle ifrån oss.

Terroristen sitter nu i fängelse och rättegång pågår och dom är tänkt att meddelas innan midsommar. Låt oss hoppas att straffet blir långt och att vi slipper se denna person i frihet framgent. Vi får inte heller vara naiva och göra allt vi kan för att säkerställa att det inte sker igen.

Idag går tankarna så klart främst till offren och deras nära och kära. Samtidigt tänker jag på den fina uppslutning för att stå upp i mot ondskan och för att ta ställning för vårt öppna samhälle. Bilderna tog jag ett par dagar efter attacken och blomhaven får vara en symbol över den breda uppslutningen mot terrorn!

 

 


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop