Christian Holm Barenfeld

Ingvar Kamprad har avlidit!

Foto ?: Lotte Fernvall, Aftonbladet

Ingvar Kamprad har avlidit. Han var en av Sveriges i särklass mest framgångsrika företagare, superentreprenören som skapat hundratusentals arbetstillfällen och möblerat människors hem världen över. Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd (IKEA) har satt Sverige på kartan och skrivit in sig själv i historien.

Även här i Värmland har vi ju sedan ett antal år ett stort IKEA-varuhus. Detta invigdes av Ingvar Kamprads hustru Margaretha Kamprad. En Värmlandstös, född och uppvuxen i Karlstad, som tyvärr gick bort för några år sedan.

Ingen svensk och inget företag är så förknippat med Sverige som Ingvar Kamprad och IKEA. För visst är det så att vart man än rör sig i världen så förknippar i stort sett alla Sverige med just IKEA. Vila i frid Ingvar Kamprad! ???

 


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop