Christian Holm Barenfeld

Lagstiftning behövs om strejkrätten

Göteborgs containerhamn och företaget APM Terminals som står för driften av den är sedan länge drabbat av en helt orimlig konflikt mellan två fackförbund. Det handlar inte om att företaget gjort fel utan om en fight mellan två fackförbund. Ett av dem mer revolutionärt som inte vill acceptera gällande lagstiftning. Typ ett ”rosornas krig” mellan röda och mycket mörkröda.

De riskerar inte bara jobben för sina medlemmar utan också jobb och tillväxt för företag i hela Värmland, så också här i Värmland. Svenska jobb, svensk tillväxt och svensk konkurrenskraft drabbas och riskeras i en kamp som snarare gäller fackpamparnas egen makt än deras medlemmar väl och ve. Jag har tidigare skrivit om detta på min blogg och jag har besökt Göteborgs Hamn och APM Terminals vid ett flertal tillfällen. Jag har också debatterat frågan med arbetsmarknadsminister.

Regeringen har skyndat mycket långsamt i frågan. Nu har arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) blrjat agera vilket vi välkomnar, men det går fortfarande för långsamt. Varje dag som går kostar svenska jobb, tillväxt och konkurrenskraft.


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop