Christian Holm Barenfeld

1 varg i Stockholm skapar kaos. I Värmland finns flera hundra.

Visst är det fascinerande, att det så fort en varg närmar sig huvudstaden, blir kaosstämning, nationella nyheter och tydligen också inställda aktiviteter vid skolor.

Tidigare har vi kunnat läsa om varg som fått poliseskort i Stockholmsområdet när den visat sig.

Tänk er detta i ett Värmlandsperspektiv. Här finns uppskattningsvis hälften av landets vargar, det vill säga omkring 200 stycken.

Vi moderater har läne drivit frågan om en ansvarsfull rovdjurspolitik, vilket också innebär skyddsjakt och en utökad licensjakt på varg. Därtill vill Alliansen instifta en särskild jaktmyndighet med placering i Värmland för att ta ett bredare grepp och ett större ansvar för rovdjurspolitiken i allmänhet och vargfrågan i synnerhet.

Mot detta står vår regering, där Miljöpartiet förefallet vilja ha än fler vargar än vad vi har idag. Åtminstone om man får tro miljöministern som jag nyligen debatterade denna fråga med. Att öka vargstammen vore uppåt väggarna tokigt.

 

 


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop