Christian Holm Barenfeld

Miljöministern (MP) vill ha mer varg och struntar i riksdagsbeslut.

Deltog i veckan i en interpellationsdebatt i riksdagen om varg som kollegan Lars Beckman ställt till miljöminister Karolina Skog. Det var en debatt där skillnaden mellan oss moderater och regeringen framgick mycket tydligt. Interpellationen kan du läsa på riksdagens hemsida. Utöver Lars Beckman och jag deltog också Sten Bergheden och Carl-Oskar Bohlin i debatten. Vi var fyra moderata riksdagsledamöter som var tydliga med att vi vill ha en ansvarsfull rovdjurspolitik, en organiserad vargjakt, färre vargar och därtill anser att det är viktigt att de beslut som fattats av en majoritet av riksdagens ledamöter följs och efterlevs. Där skiljer vi oss tydligen från miljöministern på samtliga punkter.

Utöver detta vill vi också att en ansvarig jaktmyndighet placerad i Värmland inrättas, för att de viktiga jakt och rovdjursfrågorna ska hanteras på ett bättre sätt.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop