Christian Holm Barenfeld

Glädjande slussbesked 


Igår var en glädjens dag på många sätt för oss värmlänningar. Trafikverket presenterade sin nya nationella infrastrukturplan för åren 2018-2029. Den omfattar alltså alla de stora satsningar som man avser göra de närmaste åren. 

I denna plan finns en rad delar som är bra för Värmland och den stora positiva nyheten är att investeringen i nya slussar i Trollhättan finns med. Det är av stor vikt och direkt avgörande för vänersjöfarten. De nuvarande slussarna är gamla och kommer behöva stängas inom några år. Utan en investering i nya slussar skulle det innebära att vänersjöfarten upphöra. 

Vi är många som under många år har diskuterat denna fråga och det känns nu väldigt bra att satsningen finns med i infrastrukturplanen. Nu ska vi bara säkerställa att riksdag och regering fattar beslut i enlighet med myndighetens förslag.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop